torstai 30. kesäkuuta 2011

Ranskankermassa marinoitu mozzarella

Sain päävastuun juhannuksen mökkireissun ruokien suunnittelusta ja toteutuksesta, joten pähkäilin että perushyviksi todettujen juttujen kuten vaikkapa halloumin lisäksi voisi olla kiva kokeilla jotain uuttakin. Pläräilin yhden illan keittokirjoja, ruokablogeja ja ruokalehtiä. Jamie Oliverin Alastoman kokin onnenpäivät -kirjasta bongasin kiintoisan ranskankermassa marinoidun mozzarellan reseptin.

Ranskankermassa marinoitua mozzarellaa
(Jamie Oliver: Alastoman kokin onnenpäivät, s. 93)

3-4 (puhveli)mozzarellapalloa
1 (pieni) purkki ranskankermaa
Suolaa
Mustapippuria myllystä
1 sitruunan kuori ja (ainakin) puolet sen mehusta
(Tuoretta meiramia)
Ainakin yksi tuore punainen chili
Oliiviöljyä

Leikkaa mozzarellapallot noin sentin viipaleiksi ja levitä ne isolle lautaselle tai vadille.

Lusikoi mozzarellasiivujen päälle ranskankerma. Levitä suhteellisen tasaiseksi kerrokseksi juuston päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Pese sitruuna ja raasta sen kuori ranskankerman päälle. Purista myös puolikkaasta sitruunasta mehut (jos tykkäät kirpeämmästä, voit laittaa koko sitruunan mehun).

(Ripottele päälle kourallinen tuoreita meiraminlehtiä.)

Halkaise chili(t) ja poista siemenet. Silppua chili(t) ja levitä myös ne juustoviipaleiden päälle.

Valuta koko komeuden päälle vielä oliiviöljyä.

Tarjoa mozzarellat sellaisenaan tai lisäkkeenä. Viipaleet säilyvät jääkaapissa pari päivää.

Minulla oli kolme mozzarellapalloa, käytin pikkupurkin ranskankermaa, puolikkaan sitruunan mehun ja yhden punaisen chilin. Jätin meiramin pois kokonaan. Lopputulos oli aika sopiva juhannuksen ruokalautaselle jolla oli tarjolla monenlaisia makuja. Jos makuja haluaa terästää niin varmasti kokonaisen sitruunan mehu ja toinen tai useampikin chili tuo tähän lisää vivahteita. Meillä tykättiin tästä kyllä tämmöisenäänkin.

Hauska lisäke ja pidän tämän varmasti jatkossakin mielessä sillä ohje oli helppo ja lopputulos etenkin vaivaan verrattuna erittäin mainio.

4 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

Sain tähän tyyliin laitettua mozzarellaa joskus Italiassa käydessäni. Silloin mukana ei tainnut olla chiliä ja sitruunaa, mutta ranskankermaa ja mustaa pippuria kylläkin. Lopputulos tosiaan on mainio - jotenkin ranskankerma antaa mozzarellalle lisää syntysyyttä tai ytyä. :) Miten vaan... :)

Virpi kirjoitti...

Nelle: Mä suhtauduin aluksi vähän epäillen, kun itsessään ranskankerma ja mozzarella ovat suhteellisen mietoja. Mutta kyllä tämä toimi aivan mahtavasti vaikken holvannutkaan sitruunaa enkä chiliä edes niin runsaasti kuin ohje antoi varaa :)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Muuttiko ranskankerma juuston rakennetta? Minustakin ajatuksena kuulostaa vähän erikoiselta marinoida maitotuotetta toisella, mutta un aineksetkin löytyy kaapista, pitää kyllä kokeilla:))

Virpi kirjoitti...

Kyllä se hitusen ehkä muutti, mozzarella ei ollut niin "venyväistä" ehkä kuin normaalisti vaan oikein pehmeää. Kannattaa kyllä kokeilla, varsinkin jos aikoo grillata jotain niin tämä sopii erinomaisesti siihen kaveriksi :)