Tällä viikolla tein eräänä iltana hyvinkin Hävikistä herkuksi -teemaan sopivaa iltaruokaa, sillä hyödynsin siihen erilaisia jämätuotteita, joita keittiöstämme löytyi. Ja tämä kyllä oli todellinen herkkupala!
Kana-brie-ciabatta
Pala ciabattaa
Valkosipulituorejuustoa
Paistettua kanaa
Salaattia
Tuorekurkkua
Brie-juustoa
Pala ciabattaa
Valkosipulituorejuustoa
Paistettua kanaa
Salaattia
Tuorekurkkua
Brie-juustoa
Paista kanapalat pannulla, mikäli sinulla ei ole jemmassa edelliseltä aterialta ylijäänyttä. Minä paistoin kanan fileleikkeet pannulla öljyssä, maustoin suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
Halkaise ciabatta. Paahda leipäpalat halutessasi joko leivänpaahtimessa, pannulla tai uunissa. Myös vähän kuivahtanut leipä käy, sillä paahdettuna se maistuu vielä aivan mainiolta ja sopii tähän tarkoitukseen hyvin.
Levitä molemmille leiville valkosipulituorejuustoa. Meillä oli jämät vapulta ylijääneestä suosikkivalkosipulituorejuustostamme.
Asettele leivän alapuoliskolle salaattia, kanaa ja tuorekurkkua. Viipaloi leivän yläpuoliskalle brie-juustoa. Nosta kansipala alapalasen päälle, purista hieman puoliskoita kasaan ja mussuta tyytyväisenä.
Täytetyt vähän runsaammat leivät ovat nopea ja herkullinen iltapala tai piknik-eväs (toiveikkaana jo ajattelen kesän piknikkejä, vaikka täksi päiväksi on taas luvattu räntäsadetta). Ja mikä parasta, täytteitä voi varioida täysin sen mukaan, millaisia jämiä siellä omassa jääkaapissa piileekään!
4 kommenttia:
joo minäkin osallistun kampanjan sivustatukeen muutamalla reseptillä:)
Luka: Hyvä aihehan tämä on, ja syytä pitää esillä, vaikka ei täysillä kampanjassa itse olisikaan mukana!
Tulin pyörähtämään taas sun blogissa (käyn usein, mutten muista kommentoida). Näitä kanaleipiä täytyy joku päivä tehdä! :)
Amanda: Kiitos käynnistä ja kommentista! Nämä leivät on kyllä helppoja, nopeita ja hyviä, joten sopisivat varmaan sinunkin kiireiseen arkeen evääksi :)
Lähetä kommentti