Tein sitruunajälkkärit lauantaina aamupäivästä jääkaappiin hyytymään. Ohjeistusta tekoprosessiin otin Soppakellarista, mutta alunperin se on peräisin Glorian ruoasta ja viinistä.
Lemon posset
(8 annosta)
6,6 desilitraa laktoositonta kuohukermaa
2 desilitraa sokeria
1,5 desilitraa sitruunamehua (3,5:n isohkon sitruunan mehut)
Mansikoita koristeluun
Purista sitruunoista mehut kulhoon. Mittaa välillä, jotta saat oikean määrän.
Kaada kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen.
Laske lämpötilaa ja keittele edelleen sekoittaen noin 2 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä ja kaada sitruunamehu joukkoon siivilän lävitse. Sekoita hyvin.
Kermaseos on helpompi kaataa tarjoiluastioihin, jos kaadat sen ensin kannuun.
Kaada siis seos tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi, yön ylikään ei haittaa mitään.
Sitruunavanukkaat saivat tuoreita mansikoita koristeekseen ja tuomaan hieman makeutta muutoin niin ihanan raikkaan kirpsakkaan jälkkäriin.
En tiedä miksi en ole aiemmin tehnyt tätä! Ihanan yksinkertaiset ainekset, helppo tehdä, maistuu herkulliselta ja raikkaalta. Tehkää tekin!
4 kommenttia:
Posset on kyllä palkitsevan helppo ja samalla niin hyvää. Sen takia se varmaan leviääkin tällaista vauhtia.
Jonna: Niinpä! Helppoa ja hyvää on kyllä aina sellainen yhdistelmä, joka on pakko laittaa jakoon :)
Suunta siis kohti seuraavia posset-kokeiluja. Loistojälkkäri!
Tusla: Niin on, loistojälkkäri todella!
Lähetä kommentti