lauantai 2. helmikuuta 2013

Paistettua riisiä kalkkunalla

Paistettu riisi on vähän kuin aasialaisen keittiön pyttipannu. Kun riisiä jää tähteeksi edelliseltä aterialta, voi sen seuraavalla kerralla hyödyntää paistamalla pannulla  ja heittämällä sekaan lihan, kalan, kanan tähteet ja sopivasti jotakin kasvikunnan tuotetta. Täydellistä kaapintyhjäysruokaa siis!

Minulla jäi tähteeksi riisiä munakoisocurrysta, joten päätin hyödyntää sen paistettuun riisiannokseen. Lihaa ei tällä kertaa ollut tähteinä, mutta paistoin erikseen kalkkunaa tätä varten.

Paistettu riisi kalkkunalla
(2 annosta)

Kypsää riisiä
Noin 150-200 grammaa kypsää kalkkunaa tai muuta lihaa
2 kynttä valkosipulia
1 isohko sipuli
Muutama tuore herkkusieni
Kuivattua  tai chiliä
Kananmuna
Öljyä
Kalakastiketta
Soijakastiketta

Kuori ja pilko sipulit. Putsaa herkkusienet ja siivuta ne.

Kuumenna pannulla öljyä ja paista hetki sipulia ja valkosipulia sekä murenneltua kuivattua chiliä.

Lisää pannulle herkkusienet ja paista taas hetki, kunnes sienet alkavat kypsyä.

Lisää pannulle riisi ja pilkottu kalkkuna, sekoittele ja paista kunnes ovat lämmenneet ja hieman rapsakoituneet.

Mausta kalakastike- ja soijakastikelorauksilla.

Kaavi pannun keskelle kuoppa ja riko siihen kananmuna tai kaksi. Sekoittele nopeasti niin, että kananmunan rakenne rikkoontuu ja se hyytyy ruoan sekaan "riekaleiksi".

Tämä ruoka on kaikkea muuta kuin kuvauksellinen  väreiltään ja ulkomuodoltaan, mutta maussa ei ollut muuta valittamista kuin se, että taas kerran unohdin miten äkäisiä pienet kuivatut chilini ovat, ja tulisuutta oli siis hitunen liikaa. Paistettua riisiä pitäisikin tehdä useammin.

Ei kommentteja: