Voileivät taikka hienommin ulkomaan kielellä kerrottuna sandwichit ovat kyllä oivallista piknik-evästä, sillä ne pysyvät hyvin kasassa ja kestävät siten myös kuljetusta ilman suurempia vaurioita. Leipäset sopivat myös illanistujaisissa tarjottaviksi tai miksei osaksi vähän fiinimpääkin tarjoilua. Helpot, etukäteen tehtävät ja silti maukkaat pikkusyötävät tekevät kauppansa varmasti monelle kevään juhlia järjestävälle!
Aurajuustoiset kylmäsavuhärkäleivät
Täysjyväpaahtoleipää
Noin 100 grammaa kylmäsavuhärkäleikkelettä
125 grammaa pehmeää Auraa
150 grammaa ranskankermaa
1 pienehkö punasipuli
Rucolaa
Mustapippuria myllystä
Sekoita kulhossa Aura ja ranskankerma. Jos käytät ei-pehmeää Auraa, kannattaa se murentaa pieneksi muruksi, jotta se on helpompi levittää. Saatat joutua lisäämään myös ranskankerman määrää.
Silppua punasipuli pieneksi silpuksi. Silppua myös kylmäsavuhärkäviipaleet.
Sekoita Aura-ranskankerman joukkoon sipuli- ja kylmäsavuhärkäsilput.
Revi joukkoon rucolaa.
Rouhi mausteeksi mustapippuria.
Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Paahda halutessasi paahtoleipäviipaleet. Itse en paahtanut, ja toimi hyvin niinkin.
Levitä tahnaa kahdelle paahtoleipäviipaleelle ja paina ne täytepuolet vastakkain.
Paina leipiä hieman kasaan ja leikkaa keskeltä halki niin, että saat aikaan kaksi kolmiota. Halutessasi voit puolittaa vielä puolikkaat, mikäli haluat pienempiä suupaloja.
Vein leipiä mukanani vappuaattoillan illanistujaisiin (Diplomi-)insinöörin keittiölään, jossa ne tuntuivat maistuvan hyvin myös muille kuin meikäläiselle. Illan isäntä tarjoili meille puolestaan ehkä parasta kotitekoista maistamaani pizzaa koskaan. Tajuttoman hyvää! Kiitos.
2 kommenttia:
Täytetyt leivät ovat kyllä käteviä!
Niin on! Kesän (ja toivottavasti pikniksäiden) taas tullessa sitä alkaa heti miettimään kaikenlaisia herkkuleipäsiä :)
Lähetä kommentti