Ja koska olen lomalla, on minulla aikaa kokata itselleni lounasta. Sekä hyödyntää kaikenmoisia jämiä kaapeista niihin. Eilisillalta ylijääneet perunat saivat minut suuntaamaan aatokseni perunasalaattimuotoiseen lounaaseen.
Tonnikala-perunasalaatti
(1-2 annosta nälästä riippuen)
2 keitettyä isohkoa perunaa
Purkillinen tonnikalaa (minä tykkään Pirkan öljyyn säilötystä)
1 keitetty kananmuna
4 varrellista isoa kaprista tai noin ruokalusikallinen pieniä
Noin ruokalusikallinen oliiviöljyä
Noin ruokalusikallinen sitruunamehua
Ruohosipulia
Mustapippuria
Kuori jäähtyneet perunat, mikäli ne oli keitetty kuorineen. Paloittele perunat suupaloiksi.
Valuta tonnikalapurkista enimmät öljyt pois.
Silppua kaprikset pieneksi, jos käytät isoja kapriksia. Pienet voi laittaa sellaisenaan.
Sekoita kastike öljystä, sitruunamehusta, mustapippurista ja silputusta ruohosipulista.
Kuori keitetty kananmuna ja lohko muutamaan osaan.
Sekoita joko kulhossa tai suoraan lautasella sekaisin perunapalat, tonnikala, kaprissilppu ja kastike.
Nostele päällimmäiseksi kananmunalohkot.
Koristele muutamalla ruohosipulin varrella ja rouhi halutessasi vielä päälle hieman mustapippuria.
Tähän tuli käytettyä paitsi eilisen perunan jämät, myös valmiiksi keitettynä jääkaapissa ollut muna ja viime viikolta jääneen ruohosipulin jämät. Ja kesäpäivän lounaana tämä palveli paremmin kuin hyvin.
2 kommenttia:
No mutta tässähän on melkein nizzan salaatti lautasella! Nam. Ihanaista lomaa!!!
No niinpä tosiaan onkin :) Kiitos! Yritän nauttia lomasta parhaimman kykyni mukaan, vaikka sää nyt muuttuikin vähemmän helteiseksi.
Lähetä kommentti