Paikalle oli kokoontunut väkeä Pastanjauhannasta, Kokkipottilasta, Kokkeillaannilasta, Ghettogurmeelasta, Aina nälkälästä ja Makua kotoalasta. Sekä tietysti vakioitu hang aroung -jäsen.
Gin tonicit alkuun tarjoili hang aroundaava Bronx. Virkistävä startti piknikille! Ginareiden kanssa samalle tarjottimelle pääsivät tässä vielä kokoamisvaihettaan läpikäyvät Kokkipottilan ihanat munakoisoleipäset. Hannele oli jaksanut myös pipertää valkosuklaalla ja tuorejuustolla täyttettyjen vadelmien parissa! Pikkuherkut nimettiin välivadelmiksi, sillä niitä oli kiva napostella suuta raikastaakseen eri makuisten ruokien välissä.
Melko kansainvälinen kattaus oli tällä kertaa saatu aikaan, sillä niitä makuja tosiaan löytyi monenlaisia ja vaikutteita oli otettu eri puolilta maailmaa.
Pastanjauhajat toivat paikalle paitsi kannettavan Weberin makkaragrillailuja varten myös seitsemän kerroksen dipin purkissa. Sitä oli oikein maukasta kaapia nachon kaverina suuhun. Myös kirsikkakompotti ja briejuusto olivat mahtava yhdistelmä, varsinkin jos ne yhdisti pretzeleiden kanssa!
Kuka nyt muutenkaan voisi vastustaa tällaista iloluontoista rinkeliä? Se ihan selvästi hymyilee.
Gin toniccien lisäksi nautittiin tietysti myös kuohuvaista. Kyllähän nyt skumppa kuuluu piknikille!
Omia viemisiäni miittiin olivat söpöt pienet punasipuli-fetapiiraat sekä snickers-kakku. Ajattelin, että täytyy jonkun huolehtia myös makeasta osastosta, kun vakiojälkiruokavastaavamme (diplomi-)insinöörilästä oli tällä kertaa estynyt saapumaan seuraamme. Makeista asioista vastasi myös Heidi, joka toi tarjolle aprikoosi-tummasuklaakeksejä.
Sipuli-fetapiiraisiin otin ohjenuoraa Herkusta ja Koukusta, ja olin jo hyväksi reseptin havainnut, sillä kesäkuun lopulla tein näitä myös läjän sisarentyttäreni yksivuotissynttäreille.
Punasipuli-fetapiiraat
(12 muffinssikokoista)
1 paketti valmista piirakkataikinaa pakasteesta
Noin 50 grammaa punasipulia
125 grammaa fetajuustoa
120 grammaa smetanaa
1 kananmuna
Suolaa, mustapippuria
Sulata piirakkataikina paketin ohjeen mukaan. Jaa taikina sitten kahteentoista osaan ja pyörittele ja taputtele niistä pienet pyöreät taikinapalaset.
Laita muffinssivuoan koloihin paperiset muffinssivuoat, jotta saat valmiit muffarit irtoamaan vuoasta helpommin ja myös kätevämmin tarjolle.
Painele taikinapalaset kukin omaan muffinssivuoan koloonsa niin, että taikinaa tulee myös reunoille.
Kuori ja silppua punasipuli(t).
Sekoita kulhossa punasipuli, smetana, murusteltu feta ja kananmuna.
Mausta mustapippurilla, lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita.
Jaa täyteseos minipiirakoihin täytteeksi.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Milla puolestaan oli tehnyt ihan mahtavalta maistuvia ja silti simppeleitä ma haw -alkupaloja.
Kotiharmi taas toi muassaan tuulahduksen Sisiliasta italialaisten riisipalleroiden muodossa.
Ghettola hurmasi meidät tällä kertaa empanadoilla ja aivan järjettömän hyvillä itsetekemillään makkaroilla, joita puistossa grillasimme.
Makeahko italialaishenkinen makkara, puolalainen kielbasa ja chorizo kisasivat tiukasti maukkaimman makkaran tittelistä, jonka taisi lopulta viedä kielbasa. Chorizo joutui tyytymään pronssisijaan, ja se jos mikä kertoo siitä, miten maukkaita ne kaksi muuta makkaraa olivatkaan!
Melkoinen herkkulautanen. Vaalealla tahnalla päällystetty keskellä ylhäällä oleva herkkupala on Heidin tekemä kinkku-parmesanskonssi levitteen kera.
Snickers-kakun reseptin olen löytänyt eräältä keskustelufoorumilta ja nyt vihdoin sitä päätin kokeilla. Kakun valmistuksessa kylläkin suunnilleen kaikki meni pieleen, eikä siitä tullut ulkonäönkään puolesta kummoinenkaan kaunotar. Mutta aion kokeilla joskus uudestaan, sillä maku oli kyllä juuri sitä mitä pitikin - siis snickersmäistä.
Snickers-kakku
Pohja:
1,5 pötköä dominokeksejä
Noin 75 grammaa voita
Täyte:
2 purkkia kondensoitua maitoa
Noin 100 grammaa suolapähkinöitä
Noin 100 grammaa suklaata
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikkaa ylijäävät osat pois. Öljyä vuoan sisäreunat.
Murskaa keksit muruiksi. Sulata voi. Sekoita voi ja keksimuru keskenään ja painele vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Ripottele pohjalle suolapähkinät ja jätä pohja odottamaan.
Tee kondensoidusta maidosta kinuskia. Kinuskia saa kun keittää tölkkejä muutaman tunnin hiljalleen kiehuvassa vedessä tai sitten voit nopeuttaa toimintaa ja käyttää mikroa apuna.
Kaada kondensoidut maidot mikron kestävään kulhoon.
Mikrottamisen kesto riippuu mikrosi tehoista. Omalla mikrollani en voinut pitää tehoja aivan täysillä ja seosta piti sekoittaa pahimmillaan 30 sekunnin välein, jotta se ei kuohuisi ylitse kulhosta. Sekoittamalla säännöllisesti sain kuitenkin aikaiseksi kinuskia. Tein maidot kahdessa erässä, joista kumpainenkin vei ehkä vajaan 10 minuuttia.
Kaada kinuski keksipohjan ja suolapähkinäkerroksen päälle, levitä nopeasti ennen kuin seos jämähtää.
Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta suklaasta raitoja kakun päälle tai rouhi vaan suklaasta rouhetta kakun pinnalle.
Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Snickers-kakun kuva lainattu Pastanjauhannasta.
Vaikka sää ei suosi, niin seura onneksi suosii aina. Harvoin on yhtä takuuvarmasti mukavaa kuin ruokabloggariseurassa. Kiitos siis vielä kertaalleen minultakin kaikille mukana olleille!
4 kommenttia:
Näin aamupalaa vielä syömättömänä on mahtava nälkäisenä katella piknikkuvia ja kuolata herkuille :) Hauskaa oli!!
Oli! Ikinä ei oo jäänyt näläkä tai paha mieli miitin jälkeen :)
Tuota Snickers-kakkua pitääkin testata.
Nanne: Kyllä sitä kannattaa ihan testata :)
Lähetä kommentti