Keksit sinällään olivat ihan ok. Levitteelle oli vaikeaa keksiä käyttötarkoitusta. Joten päätin kehitellä niistä jotakin jälkiruokaa. Tiramisu tuli mieleeni, joten siitäpä lähdin sitten soveltamaan.
Tiramisuhenkinen jälkiruoka
Noin 10 suklaa-appelsiini cantuccinikeksiä
Vahvaa kahvia
Loraus Cointreauta
1 purkillinen mascarponea
2 desilitraa kuohukermaa
Vaniljasokeria
Puoli purkillista persikka-amaretti-kaakaolevitettä
Tummaa suklaata
Keitä vahvaa kahvia, mausta kahvi Cointreaulla.
Mausta kerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi.
Sekoita mascarpone kermavaahdon joukkoon.
Sekoita mascarpone-kermavaahtoon persikka-amaretti-kaakaolevite.
Kostuta cantuccinit kahvissa.
Kokoa jälkiruoka kulhoon kerroksittain: pohjalle palasteltuja, kostutettuja keksejä, päälle mascarpone-kermaseosta, rouhi väliin tummaa suklaata ja tee toinen kerros (tai useampi, jos kulhosi on sen mallinen).
Laita maustumaan jääkaappiin kelmulla peitettynä, muutama tunti riittää, mutta seuraavana päivänä tämä maistuu parhaimmalle, kun keksit ovat saaneet rauhassa pehmentyä ja maut tasaantua.
Mitä kaapista löytyy -hengessä tästä tuli oikein mainio jälkiruoka joulupöytään. Tulipa hyötykäytettyä aineksia, jotka muuten helposti olisivat jääneet vaan keittiöön pyörimään ja lopulta varmaan päätyneet haaskioon.
4 kommenttia:
Kyllä ruokabloggari keksii idean vaikkapa hämmentävien levitteiden käyttöön ja kehittelee maistuvat herkut :)
Joo, ruokapöydässä suhtauduttiin pienellä varauksella, mutta ensimaistannan jälkeen kummasti upposi isompikin annos ruokailijoihin :)
Oot sinä kyllä semmoinen kätevä emäntä. Kyllä varmasti uppoaisi tämä jälkkäri meikäläisellekin. :)
Kiitos Rommirusina :) välillä on enemmän hukassa tuo kätevä emännyys, mutta joskus sitä yllättää itsensäkin!
Lähetä kommentti