sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Venäläinen illallinen helpoimman kautta

Pietarin reissun jälkimainingeissa himoitsimme edelleen venäläisen keittiön antimia ja kotiin roudattu venäläinen skumppakin huuteli meille jääkaapista.

Aikaa ja energiaa ei kuitenkaan ollut suurimittaiseen kokkaukseen, niinpä syntyi hyvin suoraviivainen ja mahdollisimman helpolla toteutettu venäläishenkinen ateria.

Suolakurkkua, smetanaa ja hunajaa alkupalaksi

1-2 suolakurkkua
Noin desilitra smetanaa
Hunajaa

Leikkaa suolakurkuista dipattavia tikkuja.

Aseta suolakurkkutikut pystyasentoon kuppiin tarjolle.

Lorota hunajaa pienempään kuppiin, esimerkiksi espressokuppi sopii mainiosti.

Laita myös smetanaa tarjolle omaan kuppiinsa.

Kyytipoikana siis Soprano-kuohuviiniä, joka oli venäläiseksi kuohuviiniksi mukavan kuiva ja hyvin suunmukainen. Lisäksi tarjolla oli Stolichnaya-vodkaa.

Villen pelmenit

Lihalientä (käytin fondia ja vettä)

Tarjoiluun smetanaa

Kiehauta kattilassa vettä ja lisää joukkoon fondi.

Keitä pelmeneitä lihaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan tai kunnes pelmenit nousevat pintaan.

Tarjoile kulhosta keittoliemen ja ison smetanasilmän kera.


Pakastepelmenit ovat järjettömän helppoja valmistaa mutta kuitenkin erittäin maistuvia. Nämä Ville Haapasalo -versiot olivat ainakin oikein hyviä. Juomapolitiikka pysyi samana kuin alkupalojen kanssa.

Jälkiruoaksi syötiin lettuja kermavaahdon kera. Hillo puuttui. Jos olisi ollut vaikkapa vadelmahilloa, olisi sitä voinut jälkiruoan kanssa nauttia vaikka teensä seassa, se olisi sopinut Venäjä-teemaan mainiosti.

Ei kommentteja: