Suklaa-pekaanipähkinäcookies
Noin 200 grammaa tummaa suklaata (laitoin 2 kpl Fazerin thin darkeja eli 160 g)
100 grammaa voita
Noin desilitra tavallista sokeria
Reilu desilitra muscovadosokeria (eli siis täysruokosokeria)
1 kananmuna
1 teelusikallinen vaniljasokeria
Reilut 2 dl vehnäjauhoja
0,5 teelusikallista leivinjauhetta
90 grammaa pekaanipähkinöitä
Noin 200 grammaa tummaa suklaata (laitoin 2 kpl Fazerin thin darkeja eli 160 g)
100 grammaa voita
Noin desilitra tavallista sokeria
Reilu desilitra muscovadosokeria (eli siis täysruokosokeria)
1 kananmuna
1 teelusikallinen vaniljasokeria
Reilut 2 dl vehnäjauhoja
0,5 teelusikallista leivinjauhetta
90 grammaa pekaanipähkinöitä
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sulata 140 grammaa suklaasta. Anna jäähtyä hieman.
Pilko loput suklaat sekä pekaanipähkinät.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi vatkaimella. Lisää sitten voin sekaan sokerit ja vaahdota uudestaan.
Vatkaa voi-sokeriseokseen mukaan kananmuna ja sulatettu suklaa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää sitten noin puolet jauhoista taikinaan.
Lisää suklaat ja pekaanipähkinät. Sekoita.
Lisää vielä loput jauhoseoksesta ja sekoita tasaiseksi.
Nostele taikinasta lusikalla kökkäreitä leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa.
Laita keksit paistumaan uunin keskitasoon. Kun taikina on uunissa hieman sulanut, voit vielä ottaa pellin hetkeksi uunista ja haarukalla tasoitella keksejä vähän keksimäisempään ulkomuotoon.
Paista noin 12-15 minuuttia.
Tämä oli kiva keksikokeilu! Tykkään suklaasta ja pähkinöistä, joten meikäläiselle nämä kyllä upposivat oikein hyvin. Ja näyttivät kelpaavan myös muille tyttöjen iltalaisille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti