Tammikuu
Tammikuussa kokattiin heti mahtia alkupalaa mozzarellasta ja ilmakuivatusta kinkusta. Tätä tuli tehtyä vuoden mittaan todella monesti!
Myös jälkiruokaosastolle löytyi vuoden kestosuosikki jo tammikuussa. Vaniljainen pannacotta oli ja on vaan niin hyvää.Tammikuussa kokattiin heti mahtia alkupalaa mozzarellasta ja ilmakuivatusta kinkusta. Tätä tuli tehtyä vuoden mittaan todella monesti!
Helmikuu
Helmikuussa puolestaan bongasin keittiööni keiton, jota valmistettiin meillä vuoden 2011 aikana lukuisia kertoja.
Kokeilin myös jännittävää feijoadaa, joka lämmitti mukavasti mieltä ja masua.
Helmikuussa oli myös hulvattomia kohtaamisia muiden blogistien kanssa, Helkassa Helsingissä ja kotoisasti euroviisujen merkeissä Jauhantapajalla.
Maaliskuu
Helmi-maaliskuun vaihteessa karkasimme Suomen talvelta ja nautimme auringosta sekä hyvästä seurasta Teneriffalla.
Maaliskuussa osallistuin Helkan reseptikisaan lempeillä lanttukuutioilla ja potkivalla poronkäristyksellä. Vaikka menestystä ei yleisöäänestyksessä tullutkaan, päätyi Helkan keittiömestari kuitenkin ottamaan annokseni blogiannoslistalle Helkan keittiöön!
Maaliskuussa löysin myös karpihkon lettuohjeen, joka on jäänyt keittiöömme vakituisesti. Nämä ovat niin helppoja ja herkkuja, eikä vatsakaan valita jauhojen määrästä.
Huhtikuu
Huhtikuulta mieleen jäi pääsiäisenä kokattu karitsa-annos.
Sekä aloittelijan tuurilla onnistunut Crème brûlée.
Toukokuu
Toukokuussa bloggaamani manteli-porkkanakaakku on myös eräs kestosuosikkilistalle vuodelta 2011 nousseista jutuista. Erinomainen resepti myös karpihkoa ruokavaliota ajatellen!
Toukokuussa kilisteltiin myös ihanalla mansikka-raparperimehun ja skumpan yhdistelmällä Euroviisujen parissa.
Kuvasta kiitos Pastanjauhantaan.
Kesäkuu
Kesäkuussa tuli blogattua erilaiset "makkara-perunat" eli lantturanut ja makkara. Tätä tuli tehtyä erittäin monta kertaa, sillä ruoka valmistuu nopeasti ja helposti. Ja tuleepahan syötyä lanttua!Juhannuksena tuli herkuteltua vaikka millä, mutta nostetaan esiin grillattava jälkiruoka eli suklaa-rommibanaanit.
Heinäkuu
Heinäkuussa herkuteltiin muun muassa kesäisellä bloggaripiknikillä. Mukana oli ilahduttavasti myös uusia tuttavuuksia Oulun ulkopuolelta. Pääsinpä heinäkuussa myös pizzan, pastan ja risoton maahan.
Heinäkuussa kotikokkauspuolella eniten mahtoi ilahduttaa synttärilahjaksi saatu jätskikone.
Elokuu
Elokuussa ilahduttivat kantarellit kastikemuodossa.Syyskuu
Syyskuussa emännöin ruokailtamia blogistiystäville ja taas oli monenlaista hyvää tarjolla.Myös syksyisellä mökkireissulla kokatut etanat jäivät mieleen.
Lokakuu
Lokakuu näyttää olleen jälkiruokapainotteinen bloggausten osalta. Nostetaan esiin vaikkapa vaniljainen pannacotta mustikka-limoncellokastikkeella.
Osallistuin myös Pauligin Makupari-kisaan espresso-suklaakekseillä, jotka täytin kotitekoisella rommi-rusinajäätelöllä.
Marraskuu
Marraskuussa pikkujouluiltiin insinöörikeittiössä.Mahtavat lantturieskat tuli testattua ja erinomaisiksi todettua.
Myös lähilihaa pistettiin pataan highlanderin muodossa.
Joulukuu
Vuoden ja juhlakauden lähestyessä loppuaan, nousivat esiin juomat.
Omatekoinen glögi sai kehuja ystäväpiiristä ja pidinpä siitä itsekin, joten tuo oivallinen lämmittävä juoma ansaitsee maininnan joulukuun toisena kohokohtana.
Vuoden viimeinen postaus liittyi myös lämpimään juomaan. Jälkiruoan korvikkeeksi tai muuten vaan herkuteltavaksi sopi vuoden viimeisenä päivänä erinomaisesti lämmin rommikaakao.
Toivottavasti onnistun tänäkin vuonna kokkaamaan sekä itselleni että läheisilleni monen monta herkullista ateriaa, opin jotain uutta raaka-aineista ja ruoan valmistuksesta, pääsen jakamaan iloisia hetkiä hyvän ruoan ja juoman äärellä hyvässä seurassa ja sen kaiken ohessa voimaan itsekin paremmin!
4 kommenttia:
Vähänkö meillä on ollut paljon hyviä pilleitä. :) Nämä tämmöiset koostepostaukset on kyllä kivoja. Ja kätevää, kun voi napata useampia kiintoisia ruokaohjeita kerralla mukaansa.
No on ja tais joitain jäähä uloskin listauksesta, kun tein tätä vähän osissa bloggerin kiukuttelupuuskan takia! Tämäkin vuosi alkaa lupaavasti, kun onhan meillä jo sovittuna treffit sekä tammi- että helmikuulle :)
Ja kiva jos löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista!
Ah,lantturanut onkin mennyt multa jotenkin ihan ohi. Kuulostavat niin hyviltä!
Vuoden varrella saattaa jäädä jotain aina huomaamatta, joten tällaiset koosteet on kivoja! Tulee itsekin pengottua vähän omaa blogiaan. :)
Tusla: Lantturanuista ei toki ole niin rapsakoita kuin oikiat ranskalaiset, mutta ihan hyvä vaihtoehto kummiskin! Kannattaa ainakin kokeilla.
Minä ainakin hämmästelin, että mitä kaikkea sitä onkaan ehtinyt vuoden aikana kokata, vaikka välillä tuntuu että ainahan mää vaan näitä ihan samoja teen.
Lähetä kommentti