Teki mieli kokeilla raparperista myös jotain ei-niin-perinteistä, joten etsiskelin reseptiä jokin suolaisempi tai mausteisempi käyttötarkoitus mielessäni. Törmäsinkin netissä tähän Hesarin raparperihillokkeeseen, joka saa potkua chilistä. Innostuin heti!
Raparperihilloke chilillä
(pari hillopurkillista)
Noin litra raparperinpalasia
2 pienehköä punasipulia
1,5 isohkoa punaista chiliä
(Pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna)
4 ruokalusikallista vettä
2,5 desilitraa hillosokeria
(pari hillopurkillista)
Noin litra raparperinpalasia
2 pienehköä punasipulia
1,5 isohkoa punaista chiliä
(Pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna)
4 ruokalusikallista vettä
2,5 desilitraa hillosokeria
Kuori raparperit ja pilko pieniksi paloiksi.
Kuori sipulit ja silppua pieneksi.
Halkaise chili ja poista siemenet. Silppua pieneksi.
Jos sinulla on inkivääriä, kuori pala ja raasta. Minulla ei ollut tuoretta, joten tumpsautin vaan hitusen jauhettua inkivääriä kattilaan keittelyvaiheessa.
Laita kattilaan raparperit, chilit, sipulit, inkivääri ja vesi. Sekoita.
Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hillosokeri. Sekoita!
Keitä seosta noin 15 minuutin ajan ja muista sekoittaa tasaisesti, ettet polta osaa seoksesta pohjaan, niin kuin meikäläinen.
Jäähdytä seosta noin puoli tuntia ja lusikoi se sitten puhtaisiin, kuiviin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Hilloke tuoksui ihanalta! Sitä voinee käyttää samaan tapaan kuin paholaisenhilloa. Ainakin grillattujen liharuokien kylkeen tämä varmasti sopii erittäin hyvin.
Omasta keitoksestani tuli kaksi purnukkaa (kattilanpohjallinen meni roskiin, koska tosiaan en sekoittanut tarpeeksi reippaasti ja vähän kärähti), joista toinen menee lahjaksi ja toisen ajattelin roudata juhannusmökille mukaan.
2 kommenttia:
Ah, kuulostaa tosi hyvältä! Mielessä kuultelee jo kunnon grilliburgeri, kenties hyvillä rehuilla, lammasbiffillä ja vuohenjuustokiekolla kruunattuna - omm...
Kieltämättä tuollainen kombo voisi olla juuri oikea tälle hillokkeelle :)
Lähetä kommentti