Taannoin halusin kokeilla GRV:n 5/2013 -numerossa ollutta olutmarinointia vaihteluksi ihan tavalliselle pihville, jota meillä syödään usein viikonloppuisin. Samaisesta lähteestä tuli resepti myös lisukkeeseen.
Kahteen kertaan kypsennetyt perunat
Noin puoli kiloa keitettyjä (uusia) perunoita
Hienonnettua ruohosipulia
Suolaa
Mustapippuria
1 desilitra vettä
0,5 lihafondikuutio
25 grammaa (tai enemmän maun mukaan) raastettua parmesania
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuori keitetyt perunat tarvittaessa ja viipaloi ne.
Lado perunaviipaleet uunivuokaan. Ripottele päälle silputtua ruohosipulia, suolaa ja mustapippuria.
Kiehauta vesi ja lihafondi kattilassa. Kaada liemi uunivuokaan perunoiden päälle.
Ripottele perunoiden päälle raastettua parmesania.
Kypsennä 20-30 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on saanut kauniisti väriä ja lihaliemi on lähes kokonaan imeytynyt viipaleisiin.
Olutmarinoitu pihvi
150-200 grammaa naudan ulkofilettä per syöjä eli meillä noin 300-400 grammaa
Marinadi:
0,25 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 desilitra tummaa olutta
0,25 desilitraa ruokosokeria
1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
0,5 ruokalusikallista balsamicoa
0,25 teelusikallista chilijauhetta
Suolaa, mustapippuria
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Yhdistä pussissa tai rasiassa marinadin kaikki ainekset keskenään.
Aseta pihvit marinoitumaan pussiin tai rasiaan muutamaksi tunniksi. Käännä pari kertaa marinoitumisen aikana, jotta liha marinoituu tasaisesti.
Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi pois ja paista kuumalla parilalla/pannulla voi-oliiviöljyseoksessa pihvien paksuudesta ja omasta kypsyysmieltymyksestäsi riippuen muutama minuutti per puoli.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pihvi jakoi mielipiteet ruokapöydässämme. Kanssaeläjän mielestä ihan peruspihvi ilman moisia marinadeja on parempi. Minusta marinointi toi kivasti uutta makua lihaan, mutta ei se niin mahtavaa ollut, että välttämättä ihan heti tekisin tällä reseptillä uudestaan.
Perunat sen sijaan saivat täydet pisteet molemmilta ja niitä tehdään meillä varmasti vastakin lisukkeeksi. Yksinkertaista, mutta silti kivasti vähän erilaista.
3 kommenttia:
Hyvännäköisiä perunoita! Mitä lihafondikuutiota käytit?
Taisi olla Knorr, jos oikein muistan!
Oikein kiva menu tyttöjen iltaan. :)
Lähetä kommentti