tiistai 17. joulukuuta 2013

Kermalikööritryffelit

Joulukarkkitehtaassa syntyi piparitoffeiden lisäksi tänä vuonna siis kermalikööritryffeleitä. Niiden reseptin pariin päädyin Kotivinkin nettisivuilla. Koska näihin namusiin ei lisätä sokeria tai siirappia tai muutakaan makeutusainetta, ajattelin niiden olevan kivan erilaisia yleensä överimakeiden joulukarkkien keskellä. Vaihdoin Kotivinkin ohjeessa olleet saksanpähkinät pekaanipähkinöihin, koska niitä oli nyt saatavilla ja mielestäni ne sopivat tähän ihan yhtä hyvin kuin saksanpähkinätkin.

Kermalikööritryffelit

1 desilitra kuohukermaa
200 grammaa tummaa suklaata (käytin Maraboun Premium Dark 86 %)
1 desilitra kermalikööriä
50 grammaa pekaanipähkinöitä

Palastele suklaa ja rouhi pähkinät veitsellä.

Vuoraa (neliskulmainen) vuoka kelmulla.

Kaada kerma kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen.

Ota kattila pois levyltä ja laita suklaat kuuman kerman joukkoon, sekoita kunnes suklaa on sulanut kerman sekaan.

Lisää kattilaan myös kermalikööri sekä pähkinät, sekoita taas.

Kaada massa kelmutettuun vuokaan ja nosta jähmettymään jääkaappiin.

Anna jähmettyä mieluusti yön yli mutta ainakin muutama tunti.

Leikkaa jääkaappikylmästä massasta sopivan kokoisia suupaloja.

Voit halutessasi pyöritellä tryffelit vielä kaakaojauheessa.

Minulla oli taas kerran ongelmia massan kanssa, rasvaa erottui pintaan jähmettyessä vaikka sekoitusvaiheessa en huomannut mitään erikoista. Onneksi se vaikuttaa lähinnä ulkonäköön eikä makuun.

Nämä eivät tosiaan olleet mitään ällömakeita, joka sai myös kiitosta työpaikalla namusia maistelleilta. Toisaalta joidenkin mielestä nämä eivät olleet niin hyviä kuin piparitoffeet. Makeampien herkkujen ystäville nämä eivät siis välttämättä uppoa.

4 kommenttia:

Marion kirjoitti...

Oi, oi! Kun namiton tammikuun on ohi, niin tuollaisia voisi kokeilla.

Virpi kirjoitti...

Itsetehdyt namit ainakin tuntuu terveelisemmiltä kuin muualta ostetut :) kokeile ihmeessä!

Siiri kirjoitti...

Testasin tryffelit ja kirjoitin niistä blogiinikin. Oikein hyviä olivat. :)
http://ssiiri.wordpress.com/2014/03/11/mureaa-karitsanpotkaa-amaronea-ja-tryffeleita/

Virpi kirjoitti...

Kiva kuulla Siiri! :)