Kermalikööritryffelit
1 desilitra kuohukermaa
200 grammaa tummaa suklaata (käytin Maraboun Premium Dark 86 %)
1 desilitra kermalikööriä
50 grammaa pekaanipähkinöitä
Palastele suklaa ja rouhi pähkinät veitsellä.
Vuoraa (neliskulmainen) vuoka kelmulla.
Kaada kerma kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Ota kattila pois levyltä ja laita suklaat kuuman kerman joukkoon, sekoita kunnes suklaa on sulanut kerman sekaan.
Lisää kattilaan myös kermalikööri sekä pähkinät, sekoita taas.
Kaada massa kelmutettuun vuokaan ja nosta jähmettymään jääkaappiin.
Anna jähmettyä mieluusti yön yli mutta ainakin muutama tunti.
Leikkaa jääkaappikylmästä massasta sopivan kokoisia suupaloja.
Voit halutessasi pyöritellä tryffelit vielä kaakaojauheessa.
Minulla oli taas kerran ongelmia massan kanssa, rasvaa erottui pintaan jähmettyessä vaikka sekoitusvaiheessa en huomannut mitään erikoista. Onneksi se vaikuttaa lähinnä ulkonäköön eikä makuun.
Nämä eivät tosiaan olleet mitään ällömakeita, joka sai myös kiitosta työpaikalla namusia maistelleilta. Toisaalta joidenkin mielestä nämä eivät olleet niin hyviä kuin piparitoffeet. Makeampien herkkujen ystäville nämä eivät siis välttämättä uppoa.
4 kommenttia:
Oi, oi! Kun namiton tammikuun on ohi, niin tuollaisia voisi kokeilla.
Itsetehdyt namit ainakin tuntuu terveelisemmiltä kuin muualta ostetut :) kokeile ihmeessä!
Testasin tryffelit ja kirjoitin niistä blogiinikin. Oikein hyviä olivat. :)
http://ssiiri.wordpress.com/2014/03/11/mureaa-karitsanpotkaa-amaronea-ja-tryffeleita/
Kiva kuulla Siiri! :)
Lähetä kommentti