maanantai 14. kesäkuuta 2010

Blogituristina etelässä

Olin lauantaina ensimmäistä kertaa tapaamassa eteläsuomalaisia ruokabloggaajia kun pääsin mukaan Sillä sipulin Merituulin ja Jukan emännöimään/isännöimään tapaamiseen heidän kotonaan. Täytyypä heti alkuun sanoa, että oli aivan tosi tosi ihanaa tavata kaikki paikalla olleet ruokaihmiset eli Pumpkin Jamin Mari, Kädenväännön Pitkä, Sorsanpaistaja-Cele, Prinsessakeittiön Veera, Äijäruoan Ari, Kannat kattoon! -Rauna sekä Chez Jasu ja boonuksena kommentoija-emma.

On vaan kerrassaan hauskaa tavata kasvoja blogien takaa ja kommenttilaatikoista. Sitä luulisi olevansa peloissaan tai jännittynyt kun on menossa tapaamaan kymmenkuntaa entuudestaan tuntematonta ihmistä ollen ainoa pohjoissuomalainen joukossa. Reippaalla mielellä löysin kuitenkin itseni lauantaina odottamasta autokyytiä kadulla, vaikka en tiennyt miltä auto tai sen kuljettaja edes näyttävät. Tälläkin kertaa ruokabloggaajaseura osottautui ennakko-odotusteni mukaisesti varsin herkulliseksi, joten pelko tai jännittäminen olisikin ollut aivan turhaa!

Ilta oli tietysti täynnänsä toinen toistansa maistuvaisempia herkkuja. En kuvannut illan antimia omalla kamerallani, sillä se on edelleenkin onneton pikkupokkari. Mikäli kuitenkin tarjoilujen kuvallinen ja reseptillinen anti kiinnostaa, voi sitä käydä kurkkimassa täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä.

Itse menin tällä kertaa siitä mistä aita on melkein matalin, sillä tarjoilut piti kuitenkin kokata itselleni vieraassa keittiössä ystävieni luona ja lisäksi kaasuhellaa ja -uunia hyödyntäen, joten yllätysmomentteja oli ilmassa ihan riittämiin ilman uusia reseptikikkailujakin. Vein siis tarjolle aiemmin superhyväksi todettua puolukka-ruisleipää, fetatahnaa ja valkosuklaagratinoitua hedelmäjälkiruokaa. Ainoa joukkoon eksynyt uutuus oli vuohenjuustomousse.

Vuohenjuustomousse
(Kalevan Ruoka-sivulta joskus talteen napattu)

Kartionmallinen tuorevuohenjuusto
2 ruokalusikallista ruokakermaa
Mustapippuria myllystä
Saksanpähkinöitä
(Mansikoita)

Rouhi saksanpähkinät veitsellä pienemmäksi rouheeksi.

Vatkaa juusto, kerma ja pippuri kuohkeaksi. Lisää sekaan saksanpähkinärouhe.

Anna tahnan maustua jääkaapissa. Koristele mansikoilla, jos niitä on saatavilla ja tarjoile hyvän leivän päällä.

Koostumus oli mielestäni enemmän tahna kuin mousse. Maku oli aika mieto, mutta hyvä. Voisin kuvitella tarjoilevani tätä vaalean leivän päällä alkupalana tai osana cocktail-tyyppistä tarjoilua.

Me jotka jäimme nauttimaan Merituulin ja Jukan vieraanvaraisuudesta yön ylitse, pääsimme osalliseksi vielä hulppeasta aamupalasta sunnuntaina. Tarjolla oli edelliseltä illalta jääneiden herkkujen lisäksi muun muassa ihanaa raparperivispipuuroa ja -kiisseliä, Saloniemen lehmängoudaa, Makulihan savukaslerleikkelettä, jännittävää strutsimaksamakkaraa, paikallisesta viljasta tehtyä leipää sekä karjalanpiirakoita, mehua, hedelmiä, jogurtteja... voin kertoa, että aamupalapöydästä ei tarvinnut poistua tyhjin vatsoin!

Vaikka kuuluinkin Raunan järjestämän tietovisan hävinneeseen sitruunahapposadelammas-tiimiin, jäi tapaamisesta päällimmäiseksi mieleen nauru, tosi tosi hulvattomat jutut, ihana ruoka ja juoma sekä ennen kaikkea aito ilo siitä, että tämä bloggausharrastus toi taas joukon uusia mainioita tuttavuuksia elämään. Toivottavasti tavataan taas pian uudestaan!

10 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

kiitos että tulit sieltä kaukaa sulostuttamaan kotiamme ja seuruettamme omalta osaltasi! seuraavan kerran nähdäänkin varmaan siellä pohjoisemmilla leveysasteilla?

Virpi kirjoitti...

Tottahan tulin, kun kerrankin aikataulut sen mahdollistivat! Kivaa oli olla mukana, ootte aivan mahtavia :)

Toivottavasti nähdään sitten syksyllä täällä pohjoisemmilla leveysasteilla tosiaan!

Rauna kirjoitti...

Mustakin oli mahtavaa, että tulit Oulusta asti. Oli todella kiva tutustua, ja odotan innolla kuulevani häistänne lisää. En harmikseni (nyt vasta sen huomaan) maistanut tätä vuohenjuustotahnaa/moussea, mutta voisin myös kuvitella sen sopivan hyvin kokkareille. Laitan idean korvan taa.

Virpi kirjoitti...

Ei se ihme Rauna jos ei kaikkea ehtinytkään maistaa, kun tarjolla oli niin paljon kaikenlaista! Tämä oli tosi helppo resepti, joten on nopea toteuttaa vaikka vähän lyhyemmälläkin aikataululla kasattuun menuun!

Seuraavan kerran kun tavataan lienenkin jo rouva, joten epäilemättä niistä häistä kuulee lisää! Eihän sitä nyt malta olla kertomatta noin isosta juhlasta.

Chez Jasu kirjoitti...

Arvostan kanssa, että lähdit Oulusta asti tapaamaan umpioutoja tyyppejä. Jotenkin blogeja on nyt vielä kivempi lukea, kun tietää minkälainen ihminen niiden takana on.

Virpi kirjoitti...

Tottakai lähdin, kun kerrankin oli mahdollisuus! Juuri tuosta syystä, että blogitkin avautuvat ihan eri tavalla, kun tietää kuka/ketkä niitä kirjoittavat. Oli varsin hauskaa tavata sinutkin!

Pitkä kirjoitti...

Ai se oli PUOLUKKA-ruisleipää! Olen varmaan nielaissut siinä kohtaa tai jotenkin muuten blokannut tuon osuuden kokonaan. Oli muuten tosi hyvää ja mun on pakko tehdä joskus myös! Oli kyllä tosi kiva nähdä, ihania häitä teille!

Virpi kirjoitti...

Joo siis tosiaan puolukkahilloa laitetaan taikinaan, eihän se juuri siinä näy tai maistu lopulta, mutta mehevöittää taikinaa :)

On ilo jakaa helpon ja hyvän leivän ohjetta, joten kiva vaan jos joku tätä kokeilee!

Ja tosiaankin oli huippua nähdä! Eiköhän häistäkin tule kivat :)

Merituuli kirjoitti...

Täytyy nyt tulla oikein erikseen kiittämään: 3v tyttäremme tykkäsi kovasti leivästäsi, pyysi sitä monesti lisääkin! Meillä on onneksi puolukkaa pakkasessa, jolle täytyy tehdäkin pian jotain.

Virpi kirjoitti...

Juu hilloksi tai survokseksi vaan puolukat ja taikinaan ja leipään! On helppoa ainakin, sopii arkileivontaankin kun pisin aika menee paistellessa.

Kiva kuulla, että tyttärellekin maistui! :)