keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kanakeittoa linsseillä

Lisää nuhanenäisille sopivaa ruokaa seuraa tässäkin postauksessa. Jääkaapista löytyi kanapaketti (tai no siis broileri), joka piti käyttää pois lähiaikoina, joten etsiskelin netistä jotain kivaa kanakeiton reseptiä. Ruokalasta löytyi marokkolaisen kanakeiton ohje, jota lähdin muuntelemaan kaappieni sisällön mukaan.

Kana-linssikeitto

100 grammaa vihreitä linssejä
1 (luomu)keltasipuli
1 punasipuli
3 kynttä valkosipulia
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 teelusikallinen inkivääriä
2 teelusikallista kanelia
0,5 teelusikallista juustokuminaa
1 teelusikallinen punaista chilitahnaa
Vajaa litra kana-kasvislientä (1 kasvis- ja 1 kanaliemikuutio)
600 grammaa (luomu)tomaattimurskaa
1 ruokalusikallinen tomaattipyrettä
400 grammaa maustamattomia kanafileitä paloina
1 sitruunan mehu tai vastaava määrä sitruunamehua purkista
Suolaa, pippuria

Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Paista kanafileisiin paistopinta pannulla. Ei ole pakko saada läpikypsiksi asti, kypsyvät kyllä loppuun keiton seassa myöhemmin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Silppua sipulit. Leikkaa paistetut kanafileet keittoon sopiviksi paloiksi.

Kuullota kattilassa öljyssä sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon mausteet ja kuullota taas hetki.

Lisää kattilaan kana-kasvisliemi, tomaattipyre ja tomaattimurska, anna kiehua 15 minuuttia.

Lisää sitten joukkoon myös kanapalaset ja kypsät linssit. Anna taas kiehua 15 minuuttia.

Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla.

Keiton voisi koristella esimerkiksi persiljalla, mutta minulla ei nyt ollut saatavilla mitään tuoreita vihreitä. Myös (rae)juustoa, smetanaa tai vaikka turkkilaista jogurttia voisi lautaselleen laittaa. Itse jouduin tällä kertaa tyytymään maitotuotteettomaan keittoon sillä tautia taittava antibiootti imeytyy huonosti jos sen kanssa samaan aikaan laittaa vatsaan maitotuotteita.

Ei kommentteja: