tiistai 8. maaliskuuta 2011

Suolaista kasvispannukakkua

Minä olen suolaisten piirakoiden ystävä ja teen niitä usein tarjolle myös kekkereihin. Niin tälläkin kertaa, mutta lihaisan kinkku-pekonipiirakan vaihtoehdoksi piti keksiä jotain kasvissyöjillekin. Ideaköyhän pääni pelasti ihana Pitkä Kädenvääntöä-blogistaan löytyneellä suolaisen kasvispannukakun reseptillä.

Kasvispannari
(uunipellillinen)

Taikina:
4 kananmunaa
8 desilitraa maitoa
4,5 desilitraa jauhoja (käytin luomugrahamia)
1 teelusikallinen suolaa
2 ruokalusikallista öljyä

Täytteet:
1 purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
1 punasipuli
3 (pientä) kynttä valkosipulia
Vihreää pestoa
2 mozzarellapalloa

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää munien joukkoon 4 desilitraa maitoa ja sekoita.

Vatkaa muna-maitoseoksen joukkoon jauhot hiljalleen, koko ajan sekoittaen.

Sekoita lopuksi joukkoon myös loput 4 desilitraa maitoa sekä öljy ja suola.

Anna taikinan turvota 30 minuuttia ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Silppua aurinkokuivatut tomaatit pieneksi.

Kuori sipuli. Minä leikkasin sipulin kahteen osaan ja sen jälkeen molemmat puolikkaat puolirenkaiksi, joista erottelin käsin kerrokset suikaleiksi.

Kuori ja silppua pieneksi silpuksi myös valkosipulinkynnet.

Leikkaa mozzarellapallot pienehköiksi kuutioiksi.

Kaada turvonnut pannukakkutaikina leivinpaperoidulle uunipellille.

Ripottele taikinan joukkoon suhteellisen tasaisesti pestosta nokareita sekä muut täytteet.

Paista 200-asteisessa uunissa reilut puoli tuntia.

Pannukakku toimi oikein mainiosti lihaisen piirakan korvikkeena. Pitkän käyttämä fetajuusto olisi varmasti sopinut tähän paremmin makunsa puolesta kuin mozzarella, mutta koska minulla oli fetaa jo salaatissa niin laitoin tähän mozzarellaa. Maku jäi juuston osalta hieman pliisuksi. Seuraavalla kerralla kokeilen siis fetalla tai vaikka sinihomejuustolla.

Muuten tämä oli oikein kiva löytö ja lisä suolaisten tarjottavien kirjoon. Pannari on helppo tehdä ja täytteitä voi varioida melko loputtomasti. Suosittelen!

2 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

Varmaan myös mustaleima emmental, mustapekka tai vaikka gryere voisivat käydä? :) Tai riippuu, tykkääkö vahvoista juustoista... ;)

Virpi kirjoitti...

No varmasti kävisivät! Tää on siitä kiva resepti kyllä, että voi helposti tehdä oman makunsa mukaiseksi.