lauantai 21. toukokuuta 2011

Kvinoamuffinssit

Euroviisuiltamiin halusin kokeilla myös jotain uutta syötävää. Glorian ruoka & viinin herne-kvinoamuffinit olivat kiinnittäneet huomioni aiemmin, joten niitäpä sitten väsäsin.

Kvinoamuffinssit
(Glorian ruoka & viini 3/2011)

4 desilitraa soijamaitoa
0,5 desilitraa avokadoöljyä
2 desilitraa hienojakoista porkkanaraastetta
2 (luomu) kananmunaa
2 desilitraa kvinoajauhoja (käytin luomukvinoahiutaleita)
4 desilitraa täysjyvävehnäjauhoja (käytin puolet luomuvehnäjauhoja ja puolet luomuruisjauhoja)
2 teelusikallista leivinjauhetta
2 teelusikallista suolaa
0,5 desilitraa (mustia) seesaminsiemeniä (tai paahdettuja tavallisia)

Lisäksi
2 ruokalusikallista avokadoöljyä

Hernetahna:
200 grammaa pakasteherneitä
2 ruokalusikallista avokadoöljyä
1 ruokalusikallinen sitruunamehua
125 grammaa piparjuurella maustettua tuorejuustoa (Cantadou käy hyvin)
0,5 desilitraa rouhittuja saksanpähkinöitä
2 ruokalusikallista hienonnettua meiramia
Mustapippuria myllystä

Pekonia lisäksi koristeluun

Valmista ensin hernetahna. Sulata herneet mikrossa ja valuta ne tarvittaessa.

Laita herneet, öljy ja sitruunamehu kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää tuorejuusto hernesoseeseen ja sekoita tasaiseksi.

Lisää joukkoon myös rouhitut pähkinät, meirami ja pippuri.

Anna hernesoseen maustua muutama tunti peitettynä jääkaapissa.

Valmista sitten muffinssit.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita soijamaito, öljy, porkkanaraaste ja kananmunat kulhossa.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja seesaminsiemenet toisessa kulhossa.

Lisää kuiva-aineet muiden ainesten joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. (Itselläni taikina oli erittäin löysää tässä vaiheessa, joten lisäsin aika ronskilla kädellä jauhoja.)

Jaa taikina muffinssivuokiin. Itse laitoin paperiset vuoat tefloniseen muffinssipeltiin, se on kätevää irroittamisen kannalta.

Jätä vuokiin hieman kohoamisvaraa.

(Voitele muffarit vielä kevyesti öljyllä. Itse unohdin tämän eikä haitannut. Unohdin myös paahtaa ne tavalliset seesaminsiemenet muttei sekään tainnut haitata.)

Paista uunin keskitasossa noin 10-15 minuuttia kunnes ne saavat kauniin värin.

Täytä muffinssit mielellään vasta juuri ennen tarjoilua.

Pilko pekonia ja paista ne rapeiksi.

Leikkaa muffinsseista kansi pois ja nosta kullekin muffinssille nokare hernetahnaa. Ripottele päällimmäiseksi vielä pekonia. Nosta kansi päälle vinottain.

Kuvasta kiitos Pippurimylly/Pastanjauhantaa.

Pekoni oli oma lisäykseni reseptiin. Jotenkin tuntui että kun läsnä oli vain lihansyöjiä, tarvitsi tämä jotain suolaista ja rapeaa vielä täydentämään kokonaisuutta. Pekoni tekikin näistä erityisen kivoja mutusteltavia raikkaan hernetahnan rinnalla.

Ei kommentteja: