Irish coffee -juustokakku
Pohja:
100 grammaa hasselpähkinäjauhoa (tai mantelijauhoa)
100 grammaa hasselpähkinärouhetta (tai mantelirouhetta)
Noin 100 grammaa voita sulatettuna
(Sokeria tai makeutusjauhetta)
Täyte:
6 liivatelehteä
4 desilitraa kuohukermaa
400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
0,5-1 desilitraa sokeria (tai makeutusainetta)
1 teelusikallinen vaniljasokeria
5 ruokalusikallista viskiä
1,5 desilitraa vahvaa kahvia
Koristeeksi tummaa suklaata rouhittuna
Pohja:
100 grammaa hasselpähkinäjauhoa (tai mantelijauhoa)
100 grammaa hasselpähkinärouhetta (tai mantelirouhetta)
Noin 100 grammaa voita sulatettuna
(Sokeria tai makeutusjauhetta)
Täyte:
6 liivatelehteä
4 desilitraa kuohukermaa
400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
0,5-1 desilitraa sokeria (tai makeutusainetta)
1 teelusikallinen vaniljasokeria
5 ruokalusikallista viskiä
1,5 desilitraa vahvaa kahvia
Koristeeksi tummaa suklaata rouhittuna
Sulata voi. Sekoita pähkinä/mantelijauhot ja/tai -rouhe voin kanssa ja makeuta seosta tarvittaessa makusi mukaan.
Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele pohjaseos ohuehkoksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Keitä kahvi valmiiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto, makeutus ja viski.
Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuuman kahvin joukkoon.
Lisää sitten hieman jäähtynyt kahvi-liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen juusto-kermamassaan.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mieluitein vaikka seuraavaan päivään.
Rouhi tai raasta kakun pinnalle tummaa suklaata ennen tarjoilua.
Pähkinäinen pohjaversio oli kivaa vaihtelua keksipohjille juustokakuissa. Itse pidin pohjasta mutta se jakoi syöjien mielipiteitä. Osan mielestä se olisi ainakin kaivannut lisää makeutta ja rakas aviomieheni jätti pohjan syömättä kokonaan. Itse kakkumassa sai häneltäkin kiitosta joten tätä kakkua varmaan tehdään meillä toistekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti