En halunnut tehdä ihan peruspiirakkaa ja Facebookissa yhden kaverin vinkattua mascarponepitoisesta mustikkapiirakan täytteestä, löysin googlettamalla Lunni leipoo -blogin reseptin äärelle. Hieman muuntelin reseptin aineksia omaan käyttöön sopivammaksi.
Mustikka-mascarponepiirakka
Pohjataikina:
100 grammaa voita sulatettuna
1,5 desilitraa luomuista kauraleivontaseosta (tai 0,75 dl kaurahiutaleita)
1,75 desilitraa luomuvehnäjauhoja (jos laitoit kaurahiutaleita niin käytä silloin 2,5 dl vehnäjauhoja)
0,5 desilitraa sokeria
1 teelusikallinen leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte:
Noin 3 desilitraa mustikoita
250 grammaa mascarponea
(Loraus kermaa)
0,5 desilitraa sokeria
1 teelusikallinen vaniljasokeria
1 kananmuna
Pohjataikina:
100 grammaa voita sulatettuna
1,5 desilitraa luomuista kauraleivontaseosta (tai 0,75 dl kaurahiutaleita)
1,75 desilitraa luomuvehnäjauhoja (jos laitoit kaurahiutaleita niin käytä silloin 2,5 dl vehnäjauhoja)
0,5 desilitraa sokeria
1 teelusikallinen leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte:
Noin 3 desilitraa mustikoita
250 grammaa mascarponea
(Loraus kermaa)
0,5 desilitraa sokeria
1 teelusikallinen vaniljasokeria
1 kananmuna
Sulata voi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kauraleivontaseos, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään.
Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmuna ja sulatettu voi. Sekoita taikinaksi.
Painele piirakkapohja voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Notkista halutessasi mascarponea lorauksella kermaa. Sekoita joukkoon kananmuna, mustikat, vaniljasokeri ja sokeri. Sekoita täytemassa suhteellisen tasaiseksi.
Kaada täyte piirakkavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ja täytteen hyytyä ennen tarjoilua.
Piirakka oli oikein onnistunut! Tykkäsin mascarponetäytteestä ja vaniljasokeri (jota saattoi mennä vahingossa vähän enemmän kuin 1 tl) toi täytteeseen kivaa vaniljakastikehenkeä. Miehen mielestä pohja maistui välillä puurolta mutta se johtui varmaan niistä kaurajutuista taikinassa. Joka tapauksessa myös perinteisen pullapohjaisen mustikkapiirakan nimeen vannova mieskin söi tätä mielellään, joten ei tämä ole ollenkaan hassumpi vaihtoehto.
2 kommenttia:
Taatusti hyvää! Pistä palanen postissa :)
Oli kyllä hyvää! Jotenkin ihanalla tavalla erilaista tuo täyte verrattuna vaikka kermaviilistä tai rahkasta tehtyyn versioon.
Harmi kun piirakka taitais murentua postissa jos lähettäisi :D
Lähetä kommentti