Tietenkään en katsonut kaupassa kovin tarkkaan mitä ostin, joten pääsi käymään niin että kerma jota ostin, oli keittokelvotonta. Jouduin siis poikkeamaan reseptistä jonkin verran.
Kukkakaalipyre
Yksi pienehkön keskikokoinen kukkakaali
1-1,5 desilitraa valkkaria
Vettä
Kermaa
Tuoretta persiljaa ja timjamia
Suolaa, pippuria
Voita
Yksi pienehkön keskikokoinen kukkakaali
1-1,5 desilitraa valkkaria
Vettä
Kermaa
Tuoretta persiljaa ja timjamia
Suolaa, pippuria
Voita
Paloittele kukkakaali ja laita kattilaan.
Kaada päälle kermaa ja valkoviiniä niin että kukkikset juuri ja juuri peittyvät. Paitsi jos sinullakin on keittoa kestämätöntä kermaa, siinä tapauksessa peitä kukkikset valkkarilla ja vedellä.
Keitä kunnes kukkakaalipalat ovat kypsiä.
Jos keitit kukkakaalin vedessä ja viinissä, kaada suurin osa nesteestä tässä vaiheessa pois ja lisää tilalle kermaa. Jos taas keitit kermassa ja viinissä, voit siirtyä suoraan persiljan ja timjamin lisäämiseen.
Lisättyäsi yrtit, surrauta muussi taikka pyre sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja voilla.
Kokeilen tätä varmasti vielä ihan reseptin mukaisella tavalla toteutettuna vaikka ei tämä vähän versioitukaan tapaus hassumpaa ollut, ainakin tuhannesti parempaa kuin ne aiemmat kokeiluni. Kukkismuussin kaverina lautaselle päätyi nautajauhelihasta tehtyjä tavallisia lihapullia. Maistuivat muuten myös lämmitettynä lounaseväänä!
Kokeile siis ihmeessä jos kaipaat vaihtelua perunamuussille, suosit vähähiilihydraattista ruokavaliota tai muuten vain haluat vaihtelua muussimaisiin lisukkeisiin.
2 kommenttia:
Minä teen niin, että haudutan kukkakaalipalat voissa kuullotetun sipulin ja kerman kanssa pehmeiksi, ja lisään lopuksi suolaa, pippuria ja reilusti sitruunaa. Mössön voi soseuttaa halutessaan.
Tämä versio on maistunut monelle sellaisellekin, joka ei muuten oikein suostu kukkakaalia syömään. Pitäisi ehkä kokeilla tuota viinihaudutustakin...
Oo, kiitos dada vinkeistä! Pitääkin kokeilla tuota sinunkin taktiikkaasi kukkakaalin valmistukseen :)
Lähetä kommentti