tiistai 23. elokuuta 2011

Helppo ja nopea possuwok

Syksy taitaa tehdä tuloaan, ainakin siitä päätellen miten tehokkaasti flunssa on alkanut kiusata tuttavapiirissä. Tarttuihan se mokoma pöpö sitten meikäläiseenkin, joten taas on tarvetta ruualle, josta maistaa edes jotakin flunssan vaimentamilla makuaisteilla. Flunssaruuan pitää olla myös jokseenkin helppoa ja nopeaa valmistaa, sillä voimat eivät riitä kovin pitkälliseen keittiössä hääräilyyn. Eilisen illan ruuaksi tekaisin siis simppeliä possuwokkia.

Possuwok
(yhdelle)

Noin 100 grammaa possua (esim. ulkofilettä)
Wok-vihanneksia
Ainakin 3 kynttä valkosipulia
Punaista currytahnaa
Soijakastiketta
Inkivääriä (käytin jauhetta kun ei ollut tuoretta)
(Tuoretta basilikaa)
(Suolapähkinöitä)
Öljyä

Leikkaa possu suupaloiksi. Silppua valkosipuli.

Kuumenna wokkipannussa öljyä ja laita currytahna sekä valkosipulit maustamaan öljy. Tovin kuluttua lisää possusuikaleet. Anna paistua melkein kypsiksi. Ropsauta sekaan inkivääriä ja lorauta soijaa mukaan myös.

Lisää wok-vihannekset ja paista kunnes vihannekset ovat kypsiä mutteivat vielä aivan lötkyröitä.

Lisää lopuksi sekaan halutessasi myös hieman suolapähkinöitä ja tuoretta basilikaa.

Chilitahnan kanssa taisin vähän nössöillä, sillä hirmu tulinen tämä ei ollut. Valkosipuli sen sijaan maistui mukavasti ja suolaisuutta tuli ihan kiitettävästi soijasta. Makuja siis erottui ja se oli mukavaa.

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Pikaista paranemista! Täälläkin on nuhaneniä, ei tosin henkikökohtainen nenäni, ainakaan vielä. Ja possua ruokana sattumoisin. Juuri meni uuniin ja tulee ulos iltapäivällä:)

Virpi kirjoitti...

Kiitos! Olen kärsimätön ja huono levähtäjä (ellei ole pää ihan kainalossa) mutta olen aika hyvin ottanut vain iisisti tänään - olo on parempi kuin aamulla.

Toivotaan ettei tauti kaada sinuakin! Tuliko teidän possusta hyvää? :)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kyllä tuli, tein pulled pork-ohjeella, tosin liemi oli vähän liian makea, siihen tuli fariinisokeria ja kahvia:) Mutta mureus oli todella hyvä, helppo oli riipiä liha säikeiksi.

Virpi kirjoitti...

Oi, eräs ei-bloggaava-ruokaihminen ystäväpiiristäni (tapasitkin hänet piknikillä) on tehnyt useamman kerran pulled pork -juttuja ja ne on aivan hirmuisen herkullisia! Kiva kuulla että teilläkin onnistui vaikka vähän makeaksi suun liemi vetikin.