sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Appelsiinijäätelö

Mies toivoi tässä taannoin, että tekisin appelsiinijäätelöä. Googlettelin kaikenlaisia reseptejä, mutta lopulta päädyin käyttämään jätskikoneen reseptivihkon perusjätskipohjaa, johon sitten vaan lisäsin makuaineeksi appelsiinia.

Appelsiinijäätelö

2,5 desilitraa punaista maitoa
0,75 desilitraa sokeria
2 luomukananmunaa
4,5 desilitraa kuohukermaa
2 appelsiinia (kuori raastettuna + mehut puristettuna)

Lämmitä maito kattilassa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi kulhossa.

Vatkaa lämmin maito muna-sokerivaahtoon.

Kaada seos kattilaan ja lämmitä jatkuvasti sekoittaen. Keos ei saa kiehua!

Kun seos muuttuu vähän paksummaksi, kastikemaiseksi olomuodoltaan, nosta kattila pois levyltä.

Kaada seos takaisin kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Pese appelsiinit hyvin. Raasta niistä kuori ja purista mehut.

Sekoita jäähtyneeseen muna-sokeri-maitoseokseen kerma sekä appelsiineista saatu kuoriraaste ja mehu.

Siirrä seos jääkaappiin ja valmista massasta jäätelö jäätelökoneesi ohjeen mukaan.

Appelsiini maistui melko vienosti, mutta maistui kuitenkin. Jäätelö oli siis makunsa puolesta onnistunut kokeilu, mutta koostumus jämähti melko kovaksi sitten kun massa oli ehtinyt olla pakastimessa pidemmän aikaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä jäätelökone odottaa korkkaamista - täydellistä reseptiä etsiskellessä ;-) Tiikerijäätelön ystävänä luulen, että tämä kolahtaisi minuun.

Virpi kirjoitti...

Lähemmäs tiikerijätskimäistä koostumusta pääsisi varmaan, jos tekisi jonkinsortin appelsiinikiisselin ja raidoittaisi sillä jäätelömassan! Sellaisiakin reseptejä tuli netissä vastaan, itsellä ei vaan ollut tällä kertaa aikaa tuusata kiisselin parissa :)