Omenatoscan ohje erottui Karpin keittokirja 2:n sivuilta helppoudellaan, yksinkertaisuudellaan ja herkullisella kuvallaan.
Omenatosca
(4 pienehköä annosta tai kaksi isoa)
Noin 50 grammaa voita
80 grammaa mantelilastuja
1 omena
Makeutusta tarvittaessa (meillä Hermesetas Stevia)
Mascarpone-kermavaahto
1 purkki mascarponea
Noin 2 desilitraa kuohukermaa
Liraus hunajaa
Muuta makeutusta maun mukaan
(4 pienehköä annosta tai kaksi isoa)
Noin 50 grammaa voita
80 grammaa mantelilastuja
1 omena
Makeutusta tarvittaessa (meillä Hermesetas Stevia)
Mascarpone-kermavaahto
1 purkki mascarponea
Noin 2 desilitraa kuohukermaa
Liraus hunajaa
Muuta makeutusta maun mukaan
Kuori omena ja pilko se kuutioiksi lukuun ottamatta siemenkotaa.
Sulata ja kuumenna voi paistinpannulla.
Kun voi on sulanut ja kuumentunut, lisää pannulle omenakuutiot ja mantelilastut sekä haluttu makeutus.
Paista miedolla lämmöllä, kunnes seos on hieman saanut väriä ja karamellisoitunut.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hunajaluraus ja mascarpone. Tarkista makeus ja lisää makeutusta tarvittaessa.
Tarjoile omenatosca mascarpone-kerman kanssa.
Keittokirja ehdottaa kaveriksi jogurttia, mutta se olisi viikonloppuaterialla tuntunut melko arkiselta, joten sen vuoksi itse päädyin mascarpone-kermavaahtoon. Varmasti myös vaniljajäätelö, vaniljakastike tai ihan tavallinen kermavaahto sopisivat toscan kaveriksi!
Jälkiruoka tosiaan oli erittäin helppo valmistaa ja lopputulos oli hyvä. Ainesosalistan lyhyyden vuoksi tämä sopii myös ns. hätävarajälkkäriksi. Jos vaan syö omenoita, niitä lienee aika usein saatavilla kotona ja mantelilastut nyt eivät mene ihan heti miksikään, vaikka niitä varalla kaapissa pitäisikin.
2 kommenttia:
Aaaaaaa aivan loistava idea! Rakastan kaikkea omenoista tehtyä, tää ohje on ehdottomasti kirjotettava ylös talteen. :p Kiitos siis tästä! : )
Tintsu: Olepa hyvä! Hyvät ohjeet pitää aina kierrättää :)
Lähetä kommentti