sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Uunipersikat

Kaapissa oli tölkillinen säilykepersikoita ja ajattelin, että niistä voisi väsätä jonkinlaisen jälkkärin. Hulluilta päiviltä oli mukaan tarttunut purkki mascarponea, jonka myös halusin käyttää jälkiruokatarkoituksiin viikonlopun aikana. Niinpä syntyi simppeli mutta silti hirmuisen herkullinen jälkiruoka.

Uunipersikat

2 persikanpuolikasta per ruokailija
Sitruunamehua
(Luomu)ruokosokeria
Muutama pekaanipähkinä
Voita

Tarjoiluun:
Vaahterasiirappia
Mascarponea
Kuohukermaa
(Vanilja)sokeria

Voitele uunivuoka voilla. Asettele persikanpuolikkaat vuokaan kolopuoli ylöspäin.

Lorauta persikoille hieman sitruunamehua, ripsauta päälle ruokosokeria ja pekaanipähkinärouhetta. Laita päälle myös pikkuinen nokare voita.

Laita persikat noin 180 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Persikoiden ollessa uunissa vatkaa (vanilja)sokerilla maustamasi kuohukerma vaahdoksi. Sekoita mascarpone kerman sekaan.

Nostele uunista tulleet persikat lautaselle, lorauta päälle hieman vaahterasiirappia ja tarjoile mascarponekermavaahdon kanssa.

Yksinkertaista, helppoa, nopeaa ja erittäin hyvää!

2 kommenttia:

Luumukka kirjoitti...

Hitsi että maistuis!

Virpi kirjoitti...

Säilyketuotekin maistui yllättävän hyvälle tällä lailla valmistettuna, vaikka tuore ois varppina ollu vielä parempaa :) Kokeileppa joskus!