Muuttelin reseptin määriä, sillä tein oman piirakkani pieneen irtopohjavuokaan. Omenoiksi tällaiseen piirakkaan sopivat parhaiten juuri hapokkaat, kirpsakat omput. Ja kyytipojaksi kannattaa varata jotakin vaniljaista!
Apple pie
(pieneen irtopohjavuokaan)
Taikina:
2 desilitraa vehnäjauhoja
1 ruokalusikallinen sokeria
75 grammaa voita
0,25 desilitraa kylmää vettä
Täyte:
Noin puoli kiloa kotimaisia omenoita
0,25 desilitraa sitruunamehua
0,75 desilitraa sokeria
0,75 ruokalusikallista vehnäjauhoja
0,75 teelusikallista kanelia
0,5 teelusikallista vaniljasokeria
12,5 grammaa voita
Laita taikinakulhoon jauhot, sokeri ja sulatettu rasva. Sekoita nopeasti ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Kuutioi omenat ja mausta sitruunamehulla.
Sekoita sokeri, jauhot, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita seos sitten omenakuutioiden joukkoon.
Ota taikina jääkaapista ja kaulitse siitä kaksi ympyrää eli piirakan pohja ja kansi. Jos kaulitseminen ei onnistu, voit myös yrittää taputella taikinan vuoan pohjalle ja kaulita vain kansiosion. Taikinan tulisi nousta myös piirakkavuoan reunoille.
Levitä omenatäyte pohjataikinan päälle piirakkavuokaan ja laita täytteen päälle vielä muutama pieni nokare voita.
Nosta toinen taikinalevy kanneksi ja nipistä pohja ja kansi kiinni toisiinsa parhaasi mukaan.
Pistele piirakan kanteen haarukalla reikiä.
Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoile mehevä omenapiiras vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Parhaimmillaan piirakka on vielä hieman lämpimänä, muttei kuitenkaan kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti