Muutamat kuumat kaakaot olen itselleni keitellyt iltojen iloksi, mutta tällä kertaa inspiraation lähteenä toimi tämä pikkuruinen luomuchilisuklaa. Sain suklaan Lontoon hotellista lähtiessäni lahjuksena, survoin sen käsilaukkuun ja melkein unohdin sinne. Paljaaltaan syöpöttelyyn suklaa oli minun makuuni hieman liian tujakan tumma ja chilinen samassa paketissa, joten ajattelin sen toimivan erinomaisesti kaakaon maustajana. Kuten se toimikin.
Chilikaakao
(yhdelle)
Muutama pala tummaa (luomu)chilisuklaata
Mukillinen (punaista) maitoa
Noin 3 teelusikallista sokeroimatonta, tummaa kaakaojauhetta
Sokeria
Kuohukermaa
Palastele suklaa kattilan pohjalle. Mittaa päälle sopivasti kaakaojauhetta ja sokeria.
Kaada kattilaan mukillinen maitoa ja laita levy lämpenemään.
Sekoita vispilällä kaakaota maidon lämmetessä, jotta saat kaikki ainekset mukavasti sekoittumaan nesteeseen.
Vatkaa kermaa vaahdoksi, mausta sokerilla makusi mukaan.
Kaada valmis kaakao takaisin mukiin. Lusikoi päälle roima kerros kermavaahtoa.
Nauti mukavasti lämmittävä kaakaosi mieluiten sohvalla, viltin alla ja telkkarista jotakin sopivan helppoa katseltavaa tuijottaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti