Resepti on nopsa ja helppo, joten vielä ehdit tehdä namusia omaa tai läheistesi joulua makeuttamaan!
Minttusuklaa-hasselpähkinäfudge
Noin 100 grammaa voita
2 desilitraa kuohukermaa
200 grammaa minttukrokanttisuklaata
Noin 1 desilitra hasselpähkinärouhetta
3 desilitraa ruokosokeria
Rouhi suklaa.
Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja palastele joukkoon myös voi.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä jatkuvasti sekoitellen kymmenisen minuuttia (minulla meni 15). Seoksen pitäisi paksuuntua hieman.
Voit tehdä myös kuulakokeen (joka minulla ei onnistunut, mutta 15 minuutin keittelyn jälkeen silmämääräisesti tuomitsin seoksen valmiiksi, jota se olikin). Kuulakokeessa ota puolisen teelusikkaa seosta ja tipauta kylmään veteen. Jos seos jähmettyy niin, että voit pyöritellä siitä pallon, on seos valmista.
Lisää seokseen rouhittu minttukrokanttisuklaa ja hasselpähkinärouhe. Sekoita pari minuuttia, jotta ainekset ovat kunnolla sekaisin ja suklaa sulanut joukkoon.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun laakeaan vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kun seos on jähmettynyt, leikkaa se haluamasi kokoisiin fudgepaloihin.
Fudge on ihanaa! Makeaa, muttei kuitenkaan liian ja pähkinärouhe tuo mukavaa purtavaa muuten pehmeään namuseen. Vein näitä eilen työpaikalle päiväkahvilla tarjottavaksi, ja resepti piti jo jakaa eteenpäin, koska muutkin halusivat tehdä namuja vielä ennen joulua. Kannattaa siis kokeilla, vaikka joulun jälkeenkin!
4 kommenttia:
Huomenna fudgehommiin! Nyt minulla olisi kyllä taas chiliä, joten voisinkin palata sen ohjeesi pariin, mitä käytit viime talven pilleissä:) Olihan se sinun blogissasi?
Kyllä sen pitäisi sieltä bileraportin kohdasta löytyä eli tuolta helmikuulta varmaankin arkistoista! :)
Jeee, hyvältä näyttää fudgesi :)
Mari: Oli kyllä hyvä resepti ja herkku lopputulos!
Lähetä kommentti