lauantai 16. maaliskuuta 2013

Suolaiset muffinit synttäripöydässä

Kuluvan kuun alussa armas aviopuolisoni täytti jälleen vuosia. Koska lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei elämässä ole koskaan liikaa hauskuutta, täytyy jokainen hyvä tekosyy käyttää hyväkseen juhlien järjestämiseen! Kutsuimme siis ystäviä luoksemme istumaan iltaa.

Aikataulu tarjoilujen valmistamisen suhteen oli tiukka, sillä istuin työviikkoni päätteeksi vielä perjantai-illan sekä lauantaiaamupäivän yliopistolla kuuntelemassa luennoitsijaa aiheesta tiedon hallinta informaatioteknologisessa yhteiskunnassa. Onneksi luennoitsija oli hyvä puhumaan ja aihe mielenkiintoinen - muutoin olisin varmaan harhaillut ajatuksissani jatkuvasti jo kotikeittiöön.

Tarjottavien piti siis syntyä nopeasti ja kätevästi, joten kamalasti en tehnyt itse, vaan tarjolle laitettiin muun muassa juustoja, ruiskeksejä ja Pirkan esipaistettua Ciabattaa, joka on suosikkini kauppojen esipaistettujen leipien valikoimista.

Uusimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä oli simppelin ja maukkaan kuuloinen salami-mozzarellamuffinien resepti, jota päätin kokeilla. Täytteeksi tosin valikoitui pepperoni lihaversioihin ja aurinkokuivattu tomaatti kasvisversioihin.

Peperoni-juustomuffinit
(noin 12 muffinipellillä tehtyä kappaletta, GRV 2/2013)

2 kananmunaa
1,75 desilitraa vehnäjauhoja
1 teelusikallinen leivinjauhetta
1,75 desilitraa täysmaitoa
reilu 100 grammaa juustoraastetta
noin 100 grammaa pepperonia
Mustapippuria myllystä

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Voitele muffinipeltisi kolot tai tee kuten minä, ja sujauta paperiset muffinivuoat kuhunkin pellin koloon, jolloin muffarit on helpompi saada irti ja tarjoilla.

Riko kulhoon munat ja kaada sekaan maito. Vatkaa sitten vaikkapa haarukalla munista rakenne rikki.

Mausta muna-maitoseos mustapippurilla.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää sitten sekoittaen jauhot muna-maitoseokseen.

Silppua pepperonit muffineihin sopivaksi pieneksi silpuksi.

Sekoita muffinitaikinaan 2/3 silputusta pepperoneista ja 2/3 juustoraasteesta.

Kaada tai lusikoi taikinaan muffinipellin koloihin.

Ripottele muffinien päälle vielä loput pepperonipalaset ja juustoraasteet.

Paista uunin keskitasossa noin 15-25 minuuttia, kunnes muffinien pinta on kullankeltainen.

Tein taikinan siis tuplana ja toiseen puolikkaaseen laitoin silputtua aurinkokuivattua tomaattia pepperonien sijaan.

 Suolaiset muffinit kävivät hyvin kaupaksi ja sopivat mielestäni oikein hyvin juuri tuollaiseen rentoon synttärijuhlaan tarjottaviksi. Aika suolaisia näistä tosin tuli, etenkin pepperoniversioista, mutta mielestäni täytteitä on kuitenkin hyvä olla reilusti, jotta muffinit maistuvat kuitenkin jollekin muullekin kuin taikinalleen.

Ei kommentteja: