Koska olen tosiaan uuden elämänvaiheen kynnyksellä, piti minun tietysti järjestää Oulun ystäville läksiäiskemut. Vaikken nyt toistaiseksi ihan pysyvästi lähdekään, niin silti. Ja teki mieli tarjoilla parsaa, mutta jotenkin illanistujaisiin kätevässä muodossa. Joten lähdin googlettamaan parsapiirakkareseptejä, ja päädyin toteuttamaan Valion sivuilta löytynyttä.
Parsapiirakka
Taikina:
150 grammaa huoneenlämpöiseksi pehmennyttä voita
5 desilitraa vehnäjauhoja
2 teelusikallista leivinjauhetta
200 grammaa eli yksi purkillinen kermaviiliä
Täyte:
Nippu tuoretta vihreää tankoparsaa
120 grammaa smetanaa
2 kananmunaa
150 grammaa mozzarellajuustoraastetta
0,5 teelusikallista suolaa
0,5 teelusikallista timjamia
2 ruokalusikallista Dijon-sinappia
Valmista taikina nyppimällä pehmeän voin sekaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon kermaviili ja sekoita tasaiseksi.
Oikaisin tässä kohtaa suhteessa Valion ohjeistukseen ja voitelin suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan ja taputtelin taikinan suoraan siihen pohjalle ja reunoille ja nostin koko vuoan sitten jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Huuhtele parsat ja jos ne tarvitsevat kuorimista, niin kuori nupusta alaspäin varret. Leikkaa varren alaosasta huonoimmaksi mennyt vähän puumainen osa pois.
Sekoita kulhossa kannamunat, smetana, suola, timjami, sinappi ja juustoraaste.
Asettele parsat taikinan päälle piirakkavuokaan.
Kaada päälle smetana-muna-juustoraaste-mausteseos.
Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Parsapiirakka onnistui kivasti. Mukavamman näköistä olisi tietysti ollut, jos parsat olisivat olleet enemmän esillä, mutta minun piirakkavuoassani näillä mittasuhteilla ne jäivät aika upoksiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti