Helppo ja herkullinen keksi-marja-kerma-jälkkäri
(kahdelle)
Suklaacookieseja (ehkä noin 3 keksiä/annos)
Mansikoita (ehkä noin 50 grammaa/annos)
Kermavaahtoa
(kahdelle)
Suklaacookieseja (ehkä noin 3 keksiä/annos)
Mansikoita (ehkä noin 50 grammaa/annos)
Kermavaahtoa
Ota mansikat sulamaan pakastimesta hyvissä ajoin tai sulata niitä mikrossa. Murustele suklaacookieseja tarjoiluastian pohjalle 2/3 keksimäärästä. Lado keksimurujen päälle sulaneita mansikoita ja lusikoi niistä sulanutta mehua myös mukaan hieman, jotta keksinmurut saavat kosteutta. Laita mansikoiden päälle kermavaahtoa. Lisää kerman päälle vielä 1/3 keksimurusista ja lätkäise vielä päällimmäiseksi kerros kermavaahtoa. Anna maustua jääkaapissa ainakin hetki ja lusikoi napaasi tyytyväisenä mussuttaen. Kermaa taisi olla ennen vatkaamista noin desilitran verran ja siitä tein tosiaan pari näitä annoksia. Kerman voi halutessaan tietysti korvata esimerkiksi kevyellä vatkautuvalla vaniljakastikkeella. Hyvää tulee niinkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti