torstai 2. huhtikuuta 2009

Aurinko aurinko lettuja paistaa

Eilen oli kaunis keväinen päivä, josta minä sain nauttia ihan sisätiloissa edelleen vaivaavan flunssani vuoksi. Mielenpiristykseksi kuitenkin piti saada jotain ja Maku-lehden nettiarkistosta löytyikin kiva resepti, johon sain myös kätevästi upotettua thaihenkisen kanakeittoni teosta ylijääneen kookosmaidon. Paistelin eilen illalla siis ilokseni kookos-banaanilettuja.

Kookos-banaaniletut

2 (kypsää) banaania
1 purkillinen (400 g) kookosmaitoa (tai muuta maitoa)
2 desilitraa vehnäjauhoja
1-2 ruokalusikallista sokeria
1 teelusikallinen leivinjauhetta
0,5 teelusikallista suolaa

Soseuta banaanit haarukalla kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää banaanimuusin joukkoon kookosmaito sekä jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota jääkaapissa puolisen tuntia.

Paista sitten letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi.

Itse korvasin osan kookosmaidosta (koska sitä ei siis ollut täyttä purkillista) ihan tavallisella maidolla, mutta kuten tuolla alkuperäisessä ohjeessakin sanotaan, niin esimerkiksi soija-, riisi- tai kauramaito käyvät tähän hyvin. Taikinasta ainakin minulla tuli tosi paksua. En omista myöskään oikeaa ohukaispannua, joten paistelin näitä ihan tavallisella paistinpannulla. Lorautin köntin taikinaa keskelle pannua ja levittelin sitä hieman ohuemmaksi paistinlastalla. Näitä piti tosiaan malttaa paistaa miedolla lämmöllä, että kääntäminen onnistui kun taikina oli niin erilaista kuin normaali lettutaikina. Ja että ehtivät kypsyä läpi (tähän kyllä auttoi se ohuemmaksi lastalla sively).


Minä nautin lettuni vaahdotetun kevyen vaniljakastikkeen ja vaahterasiirapin kera. Herkkua oli! (Tosin kanssaeläjän hyväksyntää ohje ei saanut. Aion silti pitää tämän muistissa vaikkapa vegaaniystäviä ajatellen.)

Ei kommentteja: