Alkossa oli ihmisiä eilen siihen malliin, että ois voinut kuvitella vähintäänkin viinan hinnan olevan nousemassa dramaattisesti pääsiäisen jälkeen. Ei huvittanut siis kauheasti jäädä tutkailemaan ja pohdiskelemaan viinivalintaa. Valkkarihyllylle lampsittuani silmiini osui telkkarimainoksista tuttu Tarapaca-viini Chilestä. Pikainen vilkaisu viinin kuvaukseen ja ajattelin että eiköhän tämä kelpaa. Lorautin tätä siis itse risottoon että lasiini ruokaillessani. Maistui paremmalta kuin odotin, mutta minä en olekaan mikään viiniasiantuntija. Hinnan ollessa hyvin kohtuullinen tulen varmasti ostamaan tätä laatua toistekin kun kaipaan helppoa ja hyvää viiniä.
Kanarisotto
(noin nelisen annosta)
2,5 desilitraa (risotto)riisiä
1-1,5 desilitraa valkoviiniä
6-7 desilitraa kanalientä
1 valkosipulin kynsi
1 normaalikokoinen tai puolikas iso sipuli
Rasvaa (meillä köntsä oivariinia ja loraus oliiviöljyä)
300 grammaa kanan filesuikaleita
Puolikas pakastepussi herne-maissi-paprikaa
Mustapippuria myllystä
(noin nelisen annosta)
2,5 desilitraa (risotto)riisiä
1-1,5 desilitraa valkoviiniä
6-7 desilitraa kanalientä
1 valkosipulin kynsi
1 normaalikokoinen tai puolikas iso sipuli
Rasvaa (meillä köntsä oivariinia ja loraus oliiviöljyä)
300 grammaa kanan filesuikaleita
Puolikas pakastepussi herne-maissi-paprikaa
Mustapippuria myllystä
Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Paista kanasuikaleet pannussa kypsiksi ja mausta haluamillasi mausteilla (esimerkiksi paprikajauhe, suola, mustapippuri). Laita kattilan pohjalle köntsä rasvaa ja anna sulaa. Heitä sekaan sipulisilput ja kuullottele tovi. Lisää riisit ja kuullottele niitäkin tovi, jotta imevät makua sipuleista ja rasvasta. Lisää sitten valkoviini ja anna nesteen kiehua lähes olemattomiin. Ala sitten lisäillä pikkuhiljaa kanalientä niin, että entinen satsi on lähes imeytynyt riiseihin, ennen kuin lisäät enempää. Jatka tätä niin kauan että riisit ovat lähes kypsiä. Kaikkea lientä ei ole siis pakko käyttää, vaan tarvittava määrä vaihtelee. Lisää sitten sekaan paistamasi kanasuikaleet sekä herne-maissi-paprika. Anna muhia niin kauan, että riisit ovat sopivan napakasti kypsiä ja risoton koostumus kostean mehukasta, ei kuivakkaa. Annostele lautaselle ja nauti vaikkapa risottoon käyttämäsi valkoviinin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti