Pähkinäinen suklaaherkku
100 grammaa tummaa suklaata
Pähkinöitä (esim. cashew-, hassel- ja parapähkinöitä)
100 grammaa tummaa suklaata
Pähkinöitä (esim. cashew-, hassel- ja parapähkinöitä)
Rouhi pähkinät veitsellä. Levitä pähkinärouhe leivin- tai voipaperin päälle.
Sulata suklaa esimerkiksi mikrottamalla hetki kerrallansa tai sitten turvallisemmin vesihauteessa.
Kaada sula suklaa pähkinärouheen päälle.
Anna jäähtyä ja jähmettyä, murra sitten paloiksi.
Pähkinäinen suklaa maistuu tietysti ihan siltäänkin hyvän kahvin kanssa. Semifreddon lisäksi sitä voi kirjan vinkin mukaan lisätä esimerkiksi hedelmäsalaatinkin joukkoon.
Vaniljainen semifreddo
(6 annosta)
Puolikas vaniljatanko
2 munankeltuaista
Vajaa desilitra sokeria (tai makeutusainetta)
2,5 desilitraa kuohukermaa
2 munanvalkuaista
Ripaus suolaa
(6 annosta)
Puolikas vaniljatanko
2 munankeltuaista
Vajaa desilitra sokeria (tai makeutusainetta)
2,5 desilitraa kuohukermaa
2 munanvalkuaista
Ripaus suolaa
Erottele kananmunista valkuaiset toiseen ja keltuaiset toiseen kulhoon.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri/makeutusaine sekaisin.
Vatkaa kerma paksuksi kermavaahdoksi omassa kulhossaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi vaniljat kerman sekaan. Sekoita.
Mausta valkuaiset ripauksella suolaa ja vatkaa ne kolmannessa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kermavaahto ja valkuaisseos keltuaisseokseen. Kääntele ainekset varovasti sekaisin.
Peitä kulho kelmulla tai kaada seos muuhun pakastuksen kestävään astiaan. Pidä pakastimessa käyttöön saakka.
Vaniljan lisäksi tai sen sijaan voi semifreddoon sekoittaa vaikkapa 100 grammaa tummaa suklaata tai paahdettuja pähkinöitä. Kuten jo ylempänä totesinkin, meillä semifreddo sai nautintavaiheessa kaverikseen pähkinäistä suklaata.
Tiskiä tulee paljon, mutta on sen arvoista. Maku oli tosi hyvä ja sinänsä tämä oli helppo valmistaakin. Ja voi kätevästi tehdä etukäteen pakkaseen odottamaan!
2 kommenttia:
Jos tekee mieli makeaa, kannattaa tulla tänne kurkkaamaan vinkkejä:) Mikä tuon semifreddon ja jäätelön ero on, vai onko sitä?
Semifreddo on kai vähän enempi kuin jäädyke, sen rakenne ei ole niin tiivis kuin jäätelössä joten se sulaa nopeasti lautaselle ja suuhun. Sitä ei sekoiteta jäätymisvaiheessa, joten se vaikuttaa ainakin rakenteeseen.
Tää oli kyllä kiva resepti, ja kun syötiin loput tuosta satsista vasta muutaman päivän pakastimessa olon jälkeen, niin ihan hyvää oli vielä siilloinkin! :)
Lähetä kommentti