Espresso-suklaapirtelö
(Glorian ruoka & viini 2/2011)
(2 annosta)
0,25 litraa suklaajäätelöä
Reilu puoli desilitraa espressoa/muuta vahvaa kahvia
Pari ruokalusikallista likööriä (esim. Galliano, meillä oli Triple Sec)
Noin ruokalusikallinen (fariini)sokeria
Ripaus kanelia
(Glorian ruoka & viini 2/2011)
(2 annosta)
0,25 litraa suklaajäätelöä
Reilu puoli desilitraa espressoa/muuta vahvaa kahvia
Pari ruokalusikallista likööriä (esim. Galliano, meillä oli Triple Sec)
Noin ruokalusikallinen (fariini)sokeria
Ripaus kanelia
Valmista espresso tahi muu vahva kahvi haluamallasi tavalla ja anna jäähtyä.
Mittaa espresso, likööri, sokeri ja kaneli tehosekoittimen kulhoon tai jos käytät sauvasekoitinta niin sille sopivaan kulhoon. Palastele joukkoon myös jäätelö.
Aja pirtelö tasaiseksi.
Kaada laseihin ja koristele halutessasi esimerkiksi nonparelleilla.
Muuten vähän tylsän näköistä annosta piristivät värikkäät pillit, joilla juoma myös nautittiin.
Todettiin tämä niin helpoksi ja herkuksi miehen kanssa, että käytiin hakemassa kioskilta lisäpaketti suklaajädeä matkallamme ystäväpariskunnan luo Kärppä-pelin kisastudioon. Tekaisin illan päälle uusintaotoksen ja enemmistö maistajista tykkäsi sielläkin.
2 kommenttia:
jos tuohon näköä haluaa, niin siitä vaan pursottamaan päälle kermavaahtoa :) Ei varmaan olisi edes pahaa ;D
Joo kermavaahto kävi mullakin mielessä mutta vasta siinä vaiheessa kun pirtelö oli jo lasissa! Ens kerralla sitten :)
Lähetä kommentti