sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Vuohenjuustoiset possurullat

Olen joskus aiemmin kokannut ja blogannut vuohenjuustolla täytetyt lehtipihvit naudasta. Koska tykkäsimme molemmat tuosta appeesta, päätin tässä eräänä viikonloppuna varioida sitä hieman. Pakastimesta löytyi possun sisäfile, jonka päätin täyttää vuohenjuustolla.

Vuohenjuustotäytteiset possurullat
(3-4 annosta)

1 possun sisäfile (reilu puoli kiloa)
1-1,5 purkillista levittyvää vuohenjuustoa (Chavroux)
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia

(Voita paistamiseen)
(Cocktailtikkuja rullien kiinnittämiseen)

Putsaa tarvittaessa possufileen pinnasta pahimmat kalvot. Leikkaa sitten possusta palasia ja nuiji ne ohuiksi pihveiksi.

Suolaa ja pippuroi pihvit molemmin puolin.

Laita kunkin pihvin toiseen reunaan mieleisen kokoinen kökkäre vuohenjuustoa ja ripottele päälle vielä timjamia (minulla oli kuivattua, mutta tuorekin käy varmasti).

Rullaa pihvi ja kiinnitä cocktailtikulla.

Paista possurullaan kaunis pintaväri voissa pannulla ja siirrä sitten uunivuokaan odottamaan.

Toista edellämainitut vaiheet kaikkien pihvien kohdalla ja siirrä sitten rullat uuniin noin 225 asteeseen kypsymään loppuun saakka. Aika riippuu pihviesi paksuudesta, mutta vuohenjuusto onneksi pitää lihan mehevänä, vaikka paistaisitkin vähän kauemmin.

Tarjoile possurullat vaikkapa uunijuuresten kanssa. Meillä rullat olivat osa kolmen ruokalajin settiä; alkupalana tarjoiltiin uunitettua pancettaan käärittyä mozzarellaa ja jälkkärinä irish coffee -henkistä juustokakkua, josta lisää myöhemmin.

Ei kommentteja: