Lopputulos oli melko tiivis koostumukseltaan muttei silti kova tai kuivakka. Pinjansiementen sijasta ropsuttelin päälle hasselpähkinärouhetta kun sitä sattui pussinpohjallinen sopivasti olemaan.
Porkkana-mantelikakku
1 ruokalusikallinen voita
Noin 60 grammaa mantelirouhetta
Noin 60 grammaa mantelijauhoa
(tai 120 g kokonaisia manteleita jotka rouhit itse karkeaksi jauhoksi/rouheeksi)
125 grammaa porkkanaa
2 ruokalusikallista vehnäjauhoja
0,5 teelusikallista leivinjauhetta
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna + samaisen sitruunan mehu puristettuna
2 (luomu)kananmunaa
Noin 75 grammaa sokeria
Pinjansiemeniä tai hasselpähkinärouhetta
1 ruokalusikallinen voita
Noin 60 grammaa mantelirouhetta
Noin 60 grammaa mantelijauhoa
(tai 120 g kokonaisia manteleita jotka rouhit itse karkeaksi jauhoksi/rouheeksi)
125 grammaa porkkanaa
2 ruokalusikallista vehnäjauhoja
0,5 teelusikallista leivinjauhetta
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna + samaisen sitruunan mehu puristettuna
2 (luomu)kananmunaa
Noin 75 grammaa sokeria
Pinjansiemeniä tai hasselpähkinärouhetta
Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja voitele se.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Jauha mantelit tai jos käytät valmiiksi rouhetta+jauhoa, niin tämän vaiheen voi luonnollisesti skipata.
Raasta porkkana ja laita kulhoon mantelirouheen kanssa.
Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori, sitruunasta puristettu mehu, jauhot sekä leivinjauhe.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, sekoita vaahto sitten taikinaan.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti taikinaan.
Kaavi taikina vuokaan ja ripottele päälle joko pinjansiemeniä tai hasselpähkinärouhetta.
Paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes kakku on kypsää.
Nauti vaikkapa mascarpone-kermavaahdon ja hyvän kahvin kanssa. Kaakku pysyy syömäkelpona muutaman päivän ajan, siis mikäli se ei tule syödyksi heti kokonaan.
Vähäisen jauhomäärän ja vähän erilaisen mutta ihanan maukkaan makunsa vuoksi tästä tuli kyllä uusi suosikki kuivakakkumaisten leivonnaisten osastoon.
2 kommenttia:
Olisikohan tämä sellainen, että säilyisi hyvin? Ajatellen, että pitäisi vähän vierasvarana? Tosin meillä ei mitkään leipomukset säily, poikalapset pitävät huolen, että kaikki menee äkkiä ja pian:))
Kyllä tämä aika hyvin mun mielestä kesti säilytystä! Ei muuta kuin kokeilemaan, jos pojat eivät ehdi tuhota kaikkea hetkessä ;)
Lähetä kommentti