Possuwok
(yhdelle)
Noin 100 grammaa possua (esim. ulkofilettä)
Wok-vihanneksia
Ainakin 3 kynttä valkosipulia
Punaista currytahnaa
Soijakastiketta
Inkivääriä (käytin jauhetta kun ei ollut tuoretta)
(Tuoretta basilikaa)
(Suolapähkinöitä)
Öljyä
(yhdelle)
Noin 100 grammaa possua (esim. ulkofilettä)
Wok-vihanneksia
Ainakin 3 kynttä valkosipulia
Punaista currytahnaa
Soijakastiketta
Inkivääriä (käytin jauhetta kun ei ollut tuoretta)
(Tuoretta basilikaa)
(Suolapähkinöitä)
Öljyä
Leikkaa possu suupaloiksi. Silppua valkosipuli.
Kuumenna wokkipannussa öljyä ja laita currytahna sekä valkosipulit maustamaan öljy. Tovin kuluttua lisää possusuikaleet. Anna paistua melkein kypsiksi. Ropsauta sekaan inkivääriä ja lorauta soijaa mukaan myös.
Lisää wok-vihannekset ja paista kunnes vihannekset ovat kypsiä mutteivat vielä aivan lötkyröitä.
Lisää lopuksi sekaan halutessasi myös hieman suolapähkinöitä ja tuoretta basilikaa.
Chilitahnan kanssa taisin vähän nössöillä, sillä hirmu tulinen tämä ei ollut. Valkosipuli sen sijaan maistui mukavasti ja suolaisuutta tuli ihan kiitettävästi soijasta. Makuja siis erottui ja se oli mukavaa.
4 kommenttia:
Pikaista paranemista! Täälläkin on nuhaneniä, ei tosin henkikökohtainen nenäni, ainakaan vielä. Ja possua ruokana sattumoisin. Juuri meni uuniin ja tulee ulos iltapäivällä:)
Kiitos! Olen kärsimätön ja huono levähtäjä (ellei ole pää ihan kainalossa) mutta olen aika hyvin ottanut vain iisisti tänään - olo on parempi kuin aamulla.
Toivotaan ettei tauti kaada sinuakin! Tuliko teidän possusta hyvää? :)
Kyllä tuli, tein pulled pork-ohjeella, tosin liemi oli vähän liian makea, siihen tuli fariinisokeria ja kahvia:) Mutta mureus oli todella hyvä, helppo oli riipiä liha säikeiksi.
Oi, eräs ei-bloggaava-ruokaihminen ystäväpiiristäni (tapasitkin hänet piknikillä) on tehnyt useamman kerran pulled pork -juttuja ja ne on aivan hirmuisen herkullisia! Kiva kuulla että teilläkin onnistui vaikka vähän makeaksi suun liemi vetikin.
Lähetä kommentti