perjantai 10. syyskuuta 2010

Savuporovivahteista kanttarellipastaa

Enpä muista milloin viimeksi olisin blogannut ruuasta samantien sen syötyäni, mutta nyt aion tehdä niin. Oli nimittäin sen verran maukas perjantai-illan pikaruoka yhdelle, että laitetaan vinkki samantien jakoon.

Kanssaeläjän ollessa omissa riennoissaan piti minun väsätä itselleni jotakin hyvää ja helppoa perjantai-illan appeeksi. Aamulla kaupasta oli tarttunut mukaan muutama kanttarelli ja savuporotuorejuustoa. Niistäpä siis kokkaamaan!

Kanttarelli-savuporopasta
(yhdelle)

Penne-pastaa
Muutama tuore kanttarelli
1 pieni sipuli
Voita
Savuporotuorejuustoa (käytin Crème Bonjouria)
Suolaa ja mustapippuria myllystä
(Parmesania pinnalle)

Kiehauta vesi pastaa varten, lorauta sekaan öljyä jos tykkäät ja ripauta myös hieman suolaa keittoveteen. Lisää pasta.

Puhdista ja pilko kanttarellit. Silppua sipuli.

Kuumenna pannulla kunnon nokare voita. Kuullota voissa sieni- ja sipulisilppua, kunnes sienistä haihtuu enimmät nesteet ja sipulit pehmenevät. Rouhi sekaan suolaa ja mustapippuria.

Kun pasta on lähes kypsää, lisää sieni-sipuliseokseen tuorejuustoa. Anna sulaa ja sekoita.

Sekoita lautasella pasta ja "kastike". Rouhi pintaan vielä mustapippuria ja raasta halutessasi parmesania.

Todellista pikaruokaa; esivalmisteluista siihen kun ruoka oli lautasella nenän edessä meni ehkä noin 15 minuuttia. Joko minä olin tosi nälkäinen tai sitten tämä oli oikeasti todella hyvää. Helppoa ainakin!

Ei kommentteja: