maanantai 14. joulukuuta 2009

Juotava joululahja

Jottei meikäläisen joululahjahommat menisi aivan pelkäksi mässäilyksi, pitää joukkoon mahduttaa tietysti myös juotava joululahjus. Tähänkin kokeiluun sain innostuksen siitä samaisesta Annan numerosta, josta nappasin ohjeet aiemmin postaamilleni karpalo-suklaahillolle ja olutsinapillekin. Ainakin minusta sitruuna-anissnapsi kuulosti sen verran mausteisen kirpakalta, että päätin tätäkin testata.

Sitruuna-anissnapsi
(Anna-lehti, numero 49, 2009)

3:n sitruunan kuoret
2 tähtianista (laitoin 3)
0,5 litraa vodkaa (käytin Saaremaata)

Pese sitruunat huolella lämpimässä vedessä. Leikkaa pestyjen sitruunoiden kuoret kuorimaveitsellä kulhoon. Laita kulhoon myös tähtianikset ja kaada päälle vodka.


Anna juomaseoksen seistä peitettynä huoneenlämmössä muutama vuorokausi.Siivilöi juoma ja pullota se puhtaaseen/puhtaisiin pulloihin. Itse kaadoin juoman kahteen pienempään pulloon. Juoma säilyy viileässä useita viikkoja.

Aivan täysin ei väri näistä kuvista välity, snapsi on mielestäni todella kauniin keltaista. Taidan jemmata toisen snapsipullon aivan omaan käyttöön ;)

6 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

ihanat pikkupullot täynnä aurinkoa!

Virpi kirjoitti...

Ja nuo olivat vielä hurjan paljon kauniimman keltaisia luonnossa, en millään saanut kameraan tallennettua sitä oikeaa keltaisen sävyä!

Lauantaina tarjosin näistä luonamme pikkujouluilleille ystävillemme maistiaiset ja kaikille näytti maistuvan. Tosi hyvää ilman keinotekoisia väri- tai makuaineita :)

Välispiikki kirjoitti...

No on kyllä tosi kauniin väristä! Maistuuko tuo enemmän sitruunalle vai anikselle?

Virpi kirjoitti...

Mun mielestä enemmän sitruunalle, se anis maistui paljon vähemmän kuin odotin (vaikka laitoin yhden tähtianiksen enemmän kuin alkuperäisohjeessa oli). Anis maistui jotenkin vaan sellaisena "sivumakuna".

Anna K kirjoitti...

Näyttääpä muuten herkulliselta! Tätä vois koittaa vaikka omille vanhemmille (ovat sekä Limoncellon että Sambucan ystäviä :D)! Että muistuta mua sitten, kun pohdin tätä. :D

Virpi kirjoitti...

Anna: Mää koitan muistaa muistuttaa! :) On kyllä tosiaan toimiva ohje, tätä on tehty useampaan otteeseen ja aina on tullut hyvää.