Sitruuna-anissnapsi
(Anna-lehti, numero 49, 2009)
3:n sitruunan kuoret
2 tähtianista (laitoin 3)
0,5 litraa vodkaa (käytin Saaremaata)
(Anna-lehti, numero 49, 2009)
3:n sitruunan kuoret
2 tähtianista (laitoin 3)
0,5 litraa vodkaa (käytin Saaremaata)
Pese sitruunat huolella lämpimässä vedessä. Leikkaa pestyjen sitruunoiden kuoret kuorimaveitsellä kulhoon. Laita kulhoon myös tähtianikset ja kaada päälle vodka.
Anna juomaseoksen seistä peitettynä huoneenlämmössä muutama vuorokausi.
Siivilöi juoma ja pullota se puhtaaseen/puhtaisiin pulloihin. Itse kaadoin juoman kahteen pienempään pulloon. Juoma säilyy viileässä useita viikkoja.
Aivan täysin ei väri näistä kuvista välity, snapsi on mielestäni todella kauniin keltaista. Taidan jemmata toisen snapsipullon aivan omaan käyttöön ;)
6 kommenttia:
ihanat pikkupullot täynnä aurinkoa!
Ja nuo olivat vielä hurjan paljon kauniimman keltaisia luonnossa, en millään saanut kameraan tallennettua sitä oikeaa keltaisen sävyä!
Lauantaina tarjosin näistä luonamme pikkujouluilleille ystävillemme maistiaiset ja kaikille näytti maistuvan. Tosi hyvää ilman keinotekoisia väri- tai makuaineita :)
No on kyllä tosi kauniin väristä! Maistuuko tuo enemmän sitruunalle vai anikselle?
Mun mielestä enemmän sitruunalle, se anis maistui paljon vähemmän kuin odotin (vaikka laitoin yhden tähtianiksen enemmän kuin alkuperäisohjeessa oli). Anis maistui jotenkin vaan sellaisena "sivumakuna".
Näyttääpä muuten herkulliselta! Tätä vois koittaa vaikka omille vanhemmille (ovat sekä Limoncellon että Sambucan ystäviä :D)! Että muistuta mua sitten, kun pohdin tätä. :D
Anna: Mää koitan muistaa muistuttaa! :) On kyllä tosiaan toimiva ohje, tätä on tehty useampaan otteeseen ja aina on tullut hyvää.
Lähetä kommentti