sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Suklaata ja Baileysia muffinsseissa

Taas leivoin muffinsseja viikonlopun iloksi. Tällä kertaa toteutukseen pääsi ohje, jonka nappasin eräältä kaikkeen muuhun kuin ruokaan liittyvältä keskustelufoorumilta, jossa olen viime aikoina pyörinyt.

Tuplasuklaa-Baileys-muffinsit

150 grammaa voita
2 desilitraa sokeria
3 kananmunaa
2-3 desilitraa kuohukermaa
4 desilitraa vehnäjauhoja
1 teelusikallinen vaniljasokeria
2 teelusikallista leivinjauhetta
3 teelusikallista tummaa kaakaojauhetta
Noin 100 grammaa tummaa- ja valkoista suklaata yhteensä
Noin 4 ruokalusikallista Baileysia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata voi. Pilko suklaa pieniksi paloiksi.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon muutama lusikallinen Baileysia.

Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe) keskenään.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

Sihtaa kuiva-aineseoksesta ehkä noin puolet muna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen. Sekoita sitten joukkoon myös kermavaahto-Baileysseos. Jatka kuiva-aineseoksen lisäämistä joukkoon ja lorauta sopivassa välissä sekaan myös sulanut voi. Lopuksi sotke joukkoon suklaapalaset.

Lusikoi taikinaa rasvattuun muffinssivuokaan tai paperivuokiin. Taikinamäärä riittäisi noin 15 muffinssiin, mutta omassa vuoassani on vain 12 reikää, joten lusikoin kaiken taikinan niihin ja täten muffisseista tulikin aika valtavia ja niiden paistoaikaa oli hieman vaikeaa arvioida. Paistoin noin 20 minuuttia, kun ohjeenmukainen paistoaika on noin 15 minuuttia. Lopulta osa muffareistani jumi pohjista kiinni vuokaan, mutta ei se makua haitannut!

Koska muffarit eivät kaikki irronneet kovin nätisti vuoasta, saatte nyt vain kuvan, jossa muffinssit köllöttävät vielä omissa koloissaan paikallaan vuoassa. Hyviä nämä olivat, vaikka Baileys ei juuri maistunutkaan lopputuloksessa (raa'asta taikinasta sen maistoi kyllä hyvinkin).
Jos haluaa Baileysin maistuvan enemmän, määrää voinee vielä hitusen lisätä taikinassa tai sitten tarjoilla nämä Baileys-kermavaahdon kanssa. Nam.

Ei kommentteja: