torstai 7. lokakuuta 2010

Pikamisu

Joskus ilmenee tarve kehittää jälkiruokapuolelle jotain nopeaa ja helppoa mutta silti herkullista. Tähän tarpeeseen vastaa entiseltä kämppikseltäni saatu pikamisun eli tiramisun pikaversion resepti. Resepti on kulkeutunut pitemmänkin matkan, sillä tällä reseptillä kuuleman mukaan tämän ex-kämppikseni lontoolainen italiaanokaveri tekee tiramisua pikana.

Minulla resepti muistui mieleen, kun kaipailin taannoisena iltana pastalle jälkiruokaa ja muistin hillamisun teosta ylijääneet muutamat savoiardikeksit.

Pikamisu
(yhdelle)

Pari savoiardikeksiä
2 ruokalusikallista vahvaa kahvia tai jotakin alkoholillista
1-2 ruokalusikallista mascarponea
Loraus kermaa
Ripaus sokeria (ja/tai vaniljasokeria)
Suklaarouhetta tai kaakaojauhetta koristeluun

Palastele pari savoiardikeksiä annosmaljan pohjalle. Lorauta päälle vahvaa kahvia tai alkoholia. Käytin itse valkovenäläisten tekoon tarkoitettua Alkon valmista juomasekoitusta (tyyliin lisää vain maito), koska tummaa rommia tai cointreauta ei ollut ja tuota oli joku jättänyt meille joskus kekkereissä sopivasti pullonpohjallisen. Toimi aivan hyvin.

Sekoita toisessa kupissa tahi kulhossa mascarpone, mausta sokerilla ja ohenna kermalla. Vatkaa seosta ihan hetki, kermaa ei siis tarvitse vatkata vaahdoksi ennen tätä.

Lusikoi mascarponeseos vielä rapeahkojen keksien päälle. Koristele suklaarouheella tai kaakaojauheella.

Tarjoile annos pikimmiten. Tällöin keksit eivät ole ehtineet ihan täysin vielä kostua ja se on tässä tiramisun versiossa ideanakin.

Jälkkäri on hetkessä valmis ja taatusti hyvää!

5 kommenttia:

Uusano kirjoitti...

Pitääpä kokeilla, juuri on muutama keksi edellisestä misusta pussinpohjalla!

Virpi kirjoitti...

Mulla ainakin jää aina yli savoiardeja jos teen isomman tiramisun (mun astia on sen kokoinen jotenkin) ja tää on oivallinen tapa täsmätuhota just sen verran kun niitä sattuu olemaan, kun ei oo noitten määrien kans niin tarkkaa :) ja on nopeeta. Ja hyvää!

Ja kiva kun eksyit tänne munkin blogin puolelle Uusano :)

Uusano kirjoitti...

Ihan sama minulla vuokien kanssa, tein viime vuonna mansikkamisuja poikani rippijuhliin, täytekakkujen tilalta (en osaa koristella yli kolmevuotiaiden kakkuja, he vielä omat armollisia:-)) )ja juuri silloinkin jäi pussinpohjalle muutama keksi. Joskus kyllä dipataan niitä espressoon, jos tekee mieli jotain makeaa, muttei liian äkkimakiaa.

Joo, kurkkailin tännekin ja huomasin, että mukava blogi tämäkin:-)

Pitkä kirjoitti...

Mullakin jäi savoiardikeksejä yli kun viimeksi tein tiramisun, joten täytyypä tehdä tätä joku päivä... Tiramisu on NIIN ihanaa, mutta sitä kun ei hetkessä loihdita, eikä varsinkaan arkena. Tähän kuitenkin ehkä pystyisin :)

Virpi kirjoitti...

Pitkä: Tässä on ihanaa just se, ettei mee kuin hetki loihtimiseen! Kokeile ihmeessä :)