torstai 31. maaliskuuta 2011

Erittäin suklainen piirakka

Kaverini oli laittanut Facebookiin kuvan ihanan suklaisesta piirakasta ja läjästä kermavaahtoa sen kanssa. Minä tietysti heti herkkureseptin perässä utelemaan, että milläs ohjeella moinen luomus on tehty. Sain vinkin karppisivustolle.

Kipeänä ollessa ainakin mulla tulee usein tarve hyvitellä itseään herkuilla, kun olo on muuten kurja. Niinpä testasin tämän mantelisen suklaapiirakan.

Suklainen mantelipiirakka

150 grammaa huoneenlämpöistä voita
2 ruokalusikallista sokeria (tai makeutusainetta)
2 kananmunaa
90 grammaa mantelijauhetta
2 ruokalusikallista kaakaojauhetta
1 teelusikallinen leivinjauhetta
60 grammaa tummaa (esim. 70 %) suklaata rouhittuna

Piirakan päälle:
60 grammaa tummaa suklaata
0,5 desilitraa kuohukermaa
1 teelusikallinen voita

Laita uuni kuumentumaan 200 asteeseen.

Ota piirakkavuoka, vuoraa se leivinpaperilla ja voitele vielä leivinpaperi, jotta piirakka ei tarttuisi siihen niin kiinni. Tämä operaatio edistää siis sitä, että saat piirakkaa irti vuoasta hermojasi menettämättä ja tuotoksen murentumatta.

Sekoita keskenään mantelijauhe, leivinjauhe ja kaakaojauhe.

Vaahdota keskenään voi sekä sokeri (tai makeutusaine). Lisää sitten kananmunat yksitellen, samalla hyvin sekoittaen.

Lisää seokseen kuivat aineet, jotka sekoitit keskenään aiemmin. Sekoita joukkoon myös suklaarouhe.

Kaada seos piirakkavuokaan ja paista siellä 200 asteeseen lämmenneessä uunissa 20-30 minuuttia.

Kun piiras on kypsä ja hieman jäähtynyt, voit tehdä sille kuorrutteen.

Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä.

Lisää suklaan joukkoon kerma ja voi. Sekoita seos tasaiseksi.

Levitä suklaaseos piirakan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.

Nauti piirakka esimerkiksi kermavaahdon kanssa. Jäätelö tai jokin marjaisa kastike toimisivat varmasti myös oikein mainiosti!

P.S. Vielä on muutama tunti aikaa äänestää parasta suomalaista modernisoitua perinneruokaa Helkan kisassa täällä. Äänestäneidenkin kesken arvotaan palkintoja, joten sinne äkkiä klikkaamaan jos et ole vielä ääntäsi antanut!

2 kommenttia:

Uusano kirjoitti...

Sinulla on niin ihania jälkkäripostauksia, että paino nousee jo lukiessa :)) Tätä en vielä ole kokeillut, mutta ihanalta kuulostaa. Meillä oli tänään filotaikinaan käärittyjä mansikoita suklaan kera, olipa kaunista ja hentoa, yksinkertaisia makuja eikä liian paljon kerralla. Jälkiruoan kanssa koko on muuten aika tärkeää, ei saa olla liian iso annos, melkein kaksi kolme suupalaa riittää.

Virpi kirjoitti...

Tuo on totta että jälkkäri menee helposti ihan överiksi!

Tämä on todella suklainen, mutta ei makea. Mies ei tykännyt, sen mielestä maistui siltä kuin ois syönyt kaakaojauhetta purkista lusikalla. Mää tykkäsin, mutta vaatii tuon kermavaahdon tai jätskin tai jonkun kaveriksi raikastamaan.

Ihanan kuuloinen jälkkäri teillä ollut!