sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kardemummaiset mustikkamuffinssit

Parempi puoliskoni täytti vuosia perjantaina. Sehän oli tietysti hyvä syy kutsua ihmisiä kekkeröimään luoksemme lauantai-illaksi. Kakkuna toimi synttärisankarin toiveesta ihan tavallinen mansikkakermatäytekakku, mutta halusin tarjota jotain muutakin makeaa leivonnaisosastoa vaihtoehdoksi kakulle.

Olin jo aiemmin törmännyt kiinnostavaan kardemummaisten mustikkamuffareitten reseptiin minnin blogissa, joten päätin tekaista niitä, etenkin kun nämä sopivat karppaavillekin vieraille.

Mustikka-kardemummamuffinssit
(Noin 12 kappaletta)

150 grammaa voita
0,75 desilitraa hedelmäsokeria
2 kananmunaa
1 teelusikallinen leivinjauhetta
0,5 teelusikallista kardemummaa
200 grammaa mantelijauhoa/jauhetta
Noin 200 grammaa pakastemustikoita

Paperisia muffinssivuokia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää voi-sokeriseokseen kananmuna ja sekoita.

Sekoita joukkoon myös mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma.

Lisää joukkoon vielä mustikat ja yritä sekoittaa taikina tasaiseksi. Taikina on melkoista tönkköä, joten sekoittaminen on hankalaa. Itselläni mustikat eivät sekoittuneet kunnolla, mutta ripottelin niitä sitten muffinssivuokiin erikseen.

Minä laitoin muffinssipeltini koloihin vielä paperiset muffinssivuoat helpottamaan muffareitten irrottamista ja esillelaittoa. Suosittelen. Mutta jos käytät pelkkiä paperivuokia, ne kannattaa laittaa leivinpaperoidulle uunipellille. Ja jos käytät niitä paperisia pelkästään niin laita vaikka pari kappaletta päällekkäin, pysyvät paremmin koossa.

Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin. Helpoiten ehkä sujuu kahden ruokalusikan avulla.

Paista muffareita 175-200 asteessa noin 15 minuuttia.

Nämä muffinssit kannattaa tarjoilla vasta viilennyttyään, sillä taikina on lämpimänä kovinkin murenevaista. Olivat kuulemma todella hyviä, vieraille siis kelpasi niin hyvin etten lopulta itse ehtinyt maistaa ainuttakaan. Erään leivonnaisista yleensä piittaamattoman vieraan mielestä nämä olivat parasta leivonnaista mitä hän on maistanut.

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Uskaltaudunpas kommentoimaan :) olen jo jonkin aikaa blogiasi seuraillut ja nyt piti kokeilla näitä muffinsseja kun vaikuttivat niin herkullisilta :) Hyviä on, ja ehkä maittaakin juuri sellaisille, jotka ei leivonnaisista yleensä niin piittaa, koska mielestäni nämä eivät ole niin makeita kuin ns. "normimuffinssit".

Virpi kirjoitti...

Hei vaan Pia ja kiva jos blogistani on iloa! :)

Nämä muffarit tosiaan olivat vähän vähemmän imelää sorttia.