keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Pari juttua rotvallin reunalta

Tampereella tulee vierailtua suhteellisen usein ja kaupunkiin on aina yhtä kotoisaa palata, vaikka omista Tampereen ajoistani onkin vierähtänyt jo vuosikaudet. Kotoisuuteen vaikuttavat kohdallani epäilemättä siskon, lukioaikaisten hyvien ystävien ja muiden kaupungissa nykyään asuvien ystävien määrä. Joka reissulla pääsee istahtamaan saman pöydän ääreen ihanien ihmisten seurassa.

En kovinkaan usein tule syöneeksi Tampereella ravintoloissa, sillä tulen hyvin ruokituksi majoittavien läheisten luona. Tälläkin kertaa massu täytettiin siskon kokkailujen toimesta varsin kiitettävästi, kiitos vaan jälleen kerran! Pientä syötävää ja kahvittelumakeaa tuli kuitenkin kaupungillakin nautittua.

Kauppakadulla sijaitsevan Oluthuone Esplanadin vuohenjuustosalaatti tuli haarukoitua samalla kun sai jutella jokseenkin terapeuttisessa hengessä samalla alalla puurtavan tutun kanssa. Annos koostui salaattipohjan päälle kasatusta tuorekurkusta, punaisesta paprikasta, omena- ja tomaattilohkoista sekä kotimaisesta Kolatun vuohenjuustosta ja kastikkeesta. Ruokajuomana kulautin kurkkuuni puolikuivaa Plevnan omenasiideriä.

Ruoka Esplanadissa ei ehkä ole mielikuvitusrikkainta, mutta boonusta kotimaisten ja lähellä tuotettujen ainesten käytöstä.

Sunnuntaina ehdin vielä kahvitella ystävän kanssa Linkosuon Café Siilinkarilla ennen junaan hyppäämistä. Siilinkari on toiminut Tampereen keskustassa jo vuodesta 1960. Perinteikäs paikka siis! Jutustelu sujui mukavasti vadelmaisen suklaamoussekakkupalan ja ison kahvin äärellä.

Joskus pitäisi ehkä suunnistaa Tampereelle "turistimielessä" ja tutustua ravintolatarjontaan vähän paremmin. Toisaalta siihen siskon tai ystävän kattamaan pöytään nyt vaan on niin kotoisaa istahtaa.

4 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Mäkin oon suuri Tampere-fani! Enkä oo kolunnut vielä läpi montaakaan ravintolaa taikka kahvilaa, joten onpahan ainakin rutkasti paikkoja tsekkaamatta, jos vielä joskus vaikka muutan sinne. Se on jotenki ihana ja helposti lähestyttävä kaupunki.

Yks vinkki mulla kuitenkin on sun seuraavaa Tampere-visiittiä varten: kauppahallin Neljä Vuodenaikaa -ravintola. Kävin kerran, olin myyty. Ihana paikka ja sairaan hyvät ruuat!

Virpi kirjoitti...

Oot Janna oikeassa tuossa, että Tampere on ihana ja helposti lähestyttävä kaupunki. Hyvin kuvailtu!

Oon ennenkin kuullut kehuttavan tuota Neljä Vuodenaikaa -ravintolaa, pitää yrittää käydä siellä joku kerta siis itsekin :)

Campasimpukka kirjoitti...

Minäkin tykkään Tampereesta, mutta minä nyt tykkään melkein kaikista paikoista, etenkin jos niistä löytyy kauppahalli:)

Virpi kirjoitti...

Campasimpukka: Kauppahallit on kivoja!