keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Arkinen fetasalaatti

Otsikon mukaisesti fetasalaatti on meidän keittiössä arkiruokaa. Sitä tehdään tosi usein lisukkeeksi, kun lautaselle on päätymässä vaikkapa jauhelihapihvejä. Fetan, punasipulin ja muiden salaattitarpeiden yhtälö on sopivasti rapea, raikas ja vähän suolainen. Ja tietenkin salaatti on myös helppo ja nopea valmistaa.

Fetasalaatti
(3-4 lisukeannosta)

Pussillinen/ruukullinen jääsalaattia
1/3 tuorekurkusta
1 pieni punainen paprika (tai puolikas isommasta)
1 punasipuli
Noin 150 grammaa fetaa (tai fetankaltaista salaattijuustoa)

Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti kulhoon.

Pilko tuorekurkusta ja paprikasta mieltymyksesi mukaisia palasia.

Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa sitten puolikkaista ohuita siivuja, jotka voit vielä repiä pienemmiksi suikaleiksi sipulin kerrosten mukaan.

Nostele kulhossa sekaisin salaatti, kurkku, paprika ja sipuli.

Murustele feta salaattiin päällimmäiseksi.

Fetasalaatti toimitti lisukkeen virkaa tänään karitsanjauhelihasta tehdyille pihveille. Vaikka fetasalaatti onkin meillä vakiolisukkeen roolissa, toimi tällä kertaa lautaselle päätynyt yhdistelmä perusruokaa paremmin.

Karitsanjauhelihapihvit tein yksinkertaisesti sekoittamalla noin 400 grammaa jauhelihaa, yhden silputun pienen keltasipulin, yhden silputun valkosipulinkynnen, yhden kananmunan sekä mausteet (suola, mustapippuri, ripaus paprikajauhetta) keskenään. Taputtelin taikinan pihveiksi ja paistoin voi-oliiviöljyseoksessa kypsiksi. Yksinkertaista ja niin hyvää!

Arkiruokaa täytyy sietää vielä muutama päivä, mutta maanantaina suuntaamme talvilomailemaan toivottavasti lämpimälle ja aurinkoiselle Gran Canarialle. Sieltä siis raporttia tuonnempana!

6 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Tärkein ensin: Hyvää matkaa - nauttikaa!

Salaatti on arjen pelastus! Jos (puna)sipulia marinoi hetken etikka-öljy-suola-sokerissa, nousee arkisalaatti aivan uusiin sfääreihin.

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Taitaa olla tämä arkisalaatti aika monen kodin arjen pelastaja, kun se vaan on niin yksinkertainen tehdä ja maultaan mainio.

Mukavaa matkaa! Unohtukoon arki ja levätköön sielu!

Virpi kirjoitti...

Hannele: Kiitos, varmasti nautitaan! :) Ja aivan totta tuo, että pienellä marinoinnilla punasipulikin muuntuu arjen gurmeeksi.

Kotiharmi: Näinhän se mahtaa olla. Jännä miten sillä fetalla voikin olla niin iso merkitys, kun muut ainekset eivät yksinään maistu niin hirveän erikoisilta.

Eiköhän se arki siellä ennusteen lupaamissa +26 asteessa auringon paistaessa unohdu.

Riksu kirjoitti...

Me tultiin lomalta ja te lähdette :) oikein mukavaa ja lämmintä lomaa... ja tietysti maistuvaa!

Virpi kirjoitti...

Riksu: Teillä näytti olleen oikein onnistunut Lontoon reissu! Meillä vähän erilainen kohde, mutta oon nyt niin loman tarpeessa, että rentoilu auringon alla tuntuu ihan kivalta ajatukselta. Jospa sieltä löytyisi myös mukavia makuja :)

Heidi kirjoitti...

Hei Virpi ja mukavaa lomaa! Blogini puolella olisi sinulle pieni haaste odottamassa, täysin vapaaehtoinen sellainen :)

Mukavaa kevään jatkoa!