maanantai 12. maaliskuuta 2012

Sitruunainen vuohenjuustopasta

Arki-iltaisin kokkaukseen ei riitä hirveästi aikaa eikä energiaa, vaan ruokien pitää olla mielellään helposti ja nopeasti lautaselle päätyvää sorttia. Usein meillä arkisin syödäänkin salaatteja tai lihaa ja jotakin nopeaa kasvislisuketta. Tänään päätin kuitenkin nähdä edes hieman vaivaa, vaikka aikaa tämäkään resepti ei kyllä hurjasti vaatinut.

Bongasin sitruunaisen vuohenjuustopastan Glorian ruuan ja viinin uusimmasta numerosta ja se houkutteli heti kokeilemaan. Nyt kun viikonlopulta oli jäänyt yli sekä vuohenjuustoa että puolikas sitruuna, oli aivan pakko tarttua toimeen ihan vaan jo jämienkin tuhoamismielessä! Laitan tähän määrät kuten itse tein, yhdelle hengelle.

Sitruunainen vuohenjuuustopasta
(GRV 2/2012)

Täysjyväistä spelttispagettia
Puolikas sitruuna
1-2 kynttä valkosipulia (laitoin 2, oli ehkä liikaa)
Oliiviöljyä
Noin desilitra kermaa
Noin 60 grammaa vuohenjuustoa
Pieni kourallinen pinjansiemeniä
Mustapippuria ja suolaa myllystä

Keitä pasta suolatussa vedessä.

Tee kastike pastan kypsyessä.

Pese sitruuna.

Kuori ja hienonna valkosipuli.

Paahda pinjansiemeniä pannussa, kunnes saavat hieman väriä. Siirrä sivuun odottamaan.

Lorauta pannulle oliiviöljyä ja kuullota valkosipulia siinä hetki.

Lisää pannulle kerma. Raasta joukkoon sitruunankuori ja purista sitruunasta mehut.

Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Valuta pasta ja sekoita se kastikkeeseen.

Siirrä pasta lautaselle, murustele päälle vuohenjuusto ja ripottele pinjansiemenet. Rouhaise vielä vähän mustapippuria koko komeuden päällimmäiseksi ja nauti.

Pasta oli herkullinen! Valmistus tapahtui nopeasti ja näppärästi mutta maut olivat silti perusarkiruokaa hienommat. Valkosipuli maistui tähän kokonaisuuteen nähden ihan hitusen liikaa ja taisin laittaa pinjansiemeniäkin turhan ronskilla kädellä, mutta olin silti oikein tyytyväinen lopputulokseen. Kerrassaan nam!

4 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Oh, ihanaa varmasti! Tämä maistuisi meidänkin taloudessamme, ja erityisesti ilahduttaa se, että valmistus käy nopeasti. Sitruuna sopii sitten melkein joka paikkaan, tykkään!

Virpi kirjoitti...

Kannattaa kokeilla kyllä, tää oli tämmönen ruoka taas, jossa eniten aikaa meni pastan kypsymiseen eli ei kovin kauaa kestä valmistus :)

Heleen kirjoitti...

Tein itse saman ohjeen mukaan, ehkä vähän mukailin. Oma pastani ei ollut minusta onnistunut, lieneekö vika vuohenjuustossa; chevre-pötköstä. Sitruunan hapokkuus vain korosti vuohenjuuston happoja ja olisi kaivannut jotain, jopa imelyyttä, tasapainottamaan.

Virpi kirjoitti...

Heleen: Voi harmi, ettei sinulle maistunut! Mulla oli varmaan sitten vähemmän hapokas sitruuna ja erilaista vuohenjuustoa, kun minä en moista tuplahapokkuutta huomannut.