sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Prosciutto-viikunasalaatti


Salaatteja on tullut syötyä kevään mittaan enenevissä määrin. Yleisin salaatti meillä sisältää tietysti salaatin perussetit eli yhtä-kahta salaattilaatua, tuorekurkkua ja paprikaa, kanaa ja jotain juustoa. Nyt mukaani tarttui kuitenkin Hulluilta Päiviltä Stockan Herkusta prosciuttoa ja viikunoita, jotka veivät ajatukset samantien salaattilautaselle. Niinpä nämä herkut pääsivät lauantain lounassalaattiin.Prosciutto-viikunasalaatti
(yhdelle)

1 ruukku tammenlehtisalaattia
1/3 tuorekurkusta
4-5 siivua prosciuttoa
3 tuoretta viikunaa
Sinihomejuustoa

Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi se suupaloiksi lautaselle.

Leikkaa kurkku sopiviksi suupaloiksi ja lisää salaatin joukkoon.

Murustele sinihomejuustoa salaatti- ja kurkkupedin päälle.

Revi tai leikkaa prosciutto pienemmiksi siivuiksi ja asettele lautaselle.

Leikkaa viikunat neljään osaan ja asettele vielä ne salaattiisi päällimmäiseksi.

Kastikkeeksi voi lorauttaa hieman vaikkapa avocadoöljyä ja balsamicoa ja rouhaista hitusen mustapippuria vielä koko komeuden päälle makua antamaan.Salaatti oli ihana yhdistelmä suolaista ja makeaa ja toimi lounaana varsin mallikkaasti. Tällaista voisi tehdä hyvin pienemmässä koossa vaikka alkupalaksikin.


5 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Uu! Nam! Viikunat ja ilmakuivattukinkku on loistopari.

Kotiharmi kirjoitti...

Ihan tajuttoman hyvän näköistä! Minä tiirailin kans viikunoita hulluilla päivillä, mutta kun en heti pussittanut niitä, niin unohtuivat ja muistin ne vasta kotimatkalla. Tunari. Viikunat ja prosciutto on niin hyvät yhessä!

Virpi kirjoitti...

Hyvät olivat he yhdessä! Ihana kombo. Sen sijaan niin ihana ei ole tämä bloggerin muutos; tuohonkin postauksen alkuun tuli jostain tuommosta tyhjää tillaa vaikka kirjotuslootassa siinä ei oo tyhjää, perhana!

Heidi kirjoitti...

Täällä taas hakemassa ideoita, tällä kertaa juhannuksen evästyksiin :) Taitaa lähtä kyllä tämä kokeiluun, nam nam! Viimeksi kysellessä oli Stokkalta kyllä tuoreet viikunat loppu, mutta jospa niitä jostakin saisin käsiini..

Virpi kirjoitti...

Toivottavasti saat Heidi tuoreita viikunoita käsiisi! Jos ei löydy, niin toki tähän voi soveltaa jotakin muuta, vaikka persikkaa, päärynää tai luumua.