lauantai 26. toukokuuta 2012

Helppo fetatahna

Erilaiset tahnat ja levitteet ovat mahtavia. Niitä voi hyödyntää niin aamupalalle, välipalalle, cocktailpaloihin, piknikeväisiin, biletarjoiluihin ja ihan muuten vaan syötäväksi. Taannoin minun teki mieli jotain fetajuustoista naposteltavaa, joten tein tämän simppelin fetatahnan.

Fetatahna

Noin 100 grammaa fetaa (käytin Apetinan snack-paketin)
Puoli purkkia ranskankermaa
Mustapippuria myllystä
(Suolaa)

Laita feta kulhoon ja murenna ja muussaa haarukalla.

Sekoita fetamurun joukkoon ranskankerma, muussaa rakenne suhteellisen tasaiseksi.

Rouhi sekaan mustapippuria.

Maista. Jos ei ole mielestäsi tarpeeksi suolaista, lisää vielä suolaa ja sekoita.

Tahna toimi erinomaisesti ruisnappien päällä. Kaveriksi pääsivät vielä pastanteosta ylijääneet prosciuttoviipaleet. Itse napostelin nämä iltasyömisinä, mutta voisin kuvitella tarjoavani näitä tosiaan bileissä ja piknikilläkin. Helppoa ja hyvää ja vieläpä ihan kivannäköistäkin!

3 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Mukava simppeli ohje, pitää kokeilla, tuohon usein aineksia usein löytyy kotoa. Just mietin teitä oululaisia aamulla ja sitä villaan puettua patsasta, onko sille kesävaatteita? .)

Hannele kirjoitti...

Tahnat <3

Campasimpukka, tuota pitäs kysyä varmaan turistilta, oululaisethan ei ollu huomannu villavaatteitakaan :) Tule sinä kattomaan!

Virpi kirjoitti...

Campasimpukka: Simppeli tämä todellakin on! En ole hetkeen kulkenut patsaan ohi, joten en osaa raportoida vaatetilannetta :)

Hannele: Tahnat on ihania!